Ηγουμενίτσα: Δράση για το περιβάλλον με την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη και το παραμύθι “Πουφ!!! Μεθάνιο”

Share Button

Με την συμμετοχή της Μαρίας Σπυράκη πραγματοποιήθηκε η δράση με τίτλο «Μαθαίνουμε για το Κάστρο και το Δάσος μας και προβληματιζόμαστε για το περιβάλλον μέσα από ένα παραμύθι!» το Σάββατο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚκα Μαρία Σπυράκη διάβασε το παραμύθι της «Πουφ!!! Μεθάνιο» στα παιδιά.

Η κ.Σπυράκη είναι η εισηγήτρια της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Στρατηγική της ΕΕ για τη μείωση των ρύπων του μεθανίου, η οποία είχε ευρύτατη αποδοχή από όλες τις πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου και συμμετείχε στην COP26 στη Γλασκώβη, ως προσκεκλημένη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ειδική συζήτηση στο πλαίσιο του Energy Day. Στη Γλασκώβη, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και άλλες 100 χώρες συνυπέγραψαν την παγκόσμια δέσμευση για τη μείωση των ρύπων του μεθανίου. Η ευρωβουλευτής επιχειρώντας να εξηγήσει στα παιδιά το ρόλο του μεθανίου στην ατμόσφαιρα και τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατόν ένα αέριο του θερμοκηπίου να μετατραπεί σε μια χρήσιμη πηγή ενέργειας, έγραψε το παραμύθι «Πουφ!!! Μεθάνιο».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, τα ΚΔΑΠ «Δίαυλος» και ΚΔΑΠ «Αρίων», το Σωματείο «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας & Αρχαιολογικών Χωρών Θεσπρωτίας» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν το χρόνο να ασχοληθούν με δημιουργικές δράσεις με θέμα το περιβάλλον μαζί με τα ΚΔΑΠ «Δίαυλος» και ΚΔΑΠ «Αρίων» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *