Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 55χρονος που μετέφερε με φορτηγό 280 κιλά κάνναβης

Share Button

Συνεχείς επιτυχίες του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών

Στη σύλληψη ενός 55χρονου οδηγού φορτηγού προέβησαν την περασμένη εβδομάδα, 1η Απριλίου, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του νόμου 4139/13 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Πρόκειται για την δεύτερη επιτυχή προσπάθεια των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με σκοπό την αποτροπή εισαγωγής και περαιτέρω διακίνησης-διάθεσης ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια.

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Ηγουμενίτσα

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν ανάλυσης και αξιοποίησης πληροφοριών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών Πάτρας και Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα κατά την άφιξη του από το εξωτερικό.

Hgoumenitsa6_0
Hgoumenitsa4_

Κατά την διάρκεια του ελέγχου και κατόπιν αντίδρασης του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΒΛΑΝΤ» της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν στον χώρο φορτίου του οχήματος 254 στεγανοποιημένες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν υδροπονική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 282,660 κιλών. Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ανέρχεται στο 1.766.000 ευρώ.

Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) Κ.Λ. Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο Έλληνας οδηγός ενώ κατασχέθηκαν το όχημα, το φορτίο και οι ναρκωτικές ουσίες.

Hgoumenitsa3_

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *