Ημερίδα “Η δύναμη των 4” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Share Button

Με αφορμή τον εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων» 2022 (18η Μαΐου), τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου σχεδίασαν από κοινού την εκθεσιακή δράση «Η Δύναμη των τεσσάρων», με αμοιβαίο δανεισμό αρχαιολογικών ευρημάτων από τις συλλογές τους.

Τέσσερις πήλινες πλαγγόνες (κούκλες) από τάφους της δυτικής νεκρόπολης της Αμβρακίας, μία επιτύμβια στήλη των αυτοκρατορικών χρόνων από την ανατολική νεκρόπολη της Νικόπολης και δύο μολύβδινα χρηστήρια ελάσματα από το ιερό της Δωδώνης αποσπάσθηκαν προσωρινά από τις συλλογές των Αρχαιολογικών Μουσείων Άρτας, Νικόπολης και Ιωαννίνων για να ενταχθούν σε ομόλογες θεματικές ενότητες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και να αφηγηθούν τη δική τους ιστορία.

Η δράση ολοκληρώνεται με την οργάνωση τεσσάρων ημερίδων, μία στην έδρα του κάθε μουσείου. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην τελευταία κατά σειρά  Ημερίδα “Η δύναμη των 4”, που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει και να γνωρίσει, μέσα από τις σύντομες ομιλίες – παρουσιάσεις, τα αντικείμενα που δανείστηκε και φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, και να κατανοήσει τη σύνδεσή τους με ομόλογα εκθέματα και θεματικές ενότητες της μόνιμης συλλογής του μουσείου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην περιοδική έκθεση.

 

Η δράση συνδιοργανώνεται από κοινού με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας στο πλαίσιο του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2022, που ήταν φέτος αφιερωμένη στη «Δύναμη των Μουσείων».

 

Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας:

Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8.30-15.30 / Τρίτη: κλειστό

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας:

https://www.facebook.com/Archaeological-Museum-of-Igoumenitsa-

458205080858127 και www.igoumenitsamuseum.gr

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων:

https://www.facebook.com/amiogr και  www.amio.gr

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057289284919 και www.efaart.gr

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης:

https://www.facebook.com/amnicopolis και https://nicopolismuseum.gr/

 

 

 

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας

κ.α.α.

 

Γεωργία Πλιάκου

Αρχαιολόγος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *