Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Share Button

kpe2Το Υπουργείο Παιδείας Και Θρησκευμάτων ευαισθητοποιημένο σε θέματα Περιβαλλοντικής Αγωγής, καθιερώνει την 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Την εβδομάδα αυτή καλούνται όλα τα ΚΠΕ, οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και όλα τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης να διοργανώσουν ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο. Ειδικότερα, κατά την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα υλοποιούνται οι παρακάτω δράσεις:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΠΕ

Tα ΚΠΕ όλης της χώρας θα συνεργάζονται και θα διοργανώνουν ανά Περιφέρεια ενημερωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών. Ø Σε κάθε ΚΠΕ, θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις των Προγραμμάτων και των Δικτύων όλων των ΚΠΕ της Περιφέρειας, στους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκει το ΚΠΕ.

Οι παρουσιάσεις θα συνεχίζονται με τον ίδιο τρόπο τις επόμενες ημέρες της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στα υπόλοιπα ΚΠΕ της Περιφέρειας.

Τιμώντας την Εβδομάδα Περιβαντολογικής Εκπαίδευσης, το ΚΠΕ Φιλιατών σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας διοργάνωσαν Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα

Ομιλητές:
Κυπριανός Παντελής, Καθηγητής (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) Πανεπιστημίου Πατρών: «Η συμμετοχή του σχολείου στην Αειφόρο ανάπτυξη»

kpe

 

 

 

 

 

 

 

 

Γκόγκας Θεμιστοκλής, Αναπληρωτής Καθηγητής Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. Ηπείρου: «Πολιτισμός και Περιβάλλον: Μια αμφίδρομη σχέση»

kpe3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αράπογλου Μιχάλης, Αρχιτέκτονας, Δρ. Ανθρωπογεωγραφίας: «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση εκτός των τειχών»

kpe5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νικολάου Μάρκος, MSc Υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Φιλιατών Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Γνωρίζω-Αγαπώ-Προστατεύω

kpe4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νάστου Μαριάννα, MEd Επιστήμες της Αγωγής, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας: «Διαμορφώνοντας αξίες για το περιβάλλον μέσα απ’ τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης».

Σακαρέλης Χρήστος, Μέλος Κ.Π.Ε. Κόνιτσας: «Προγράμματα και δράσεις του Κ.Π.Ε. Κόνιτσας»

Λιώλης Θωμάς, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Πραμάντων: «Προγράμματα και δράσεις του Κ.Π.Ε. Πραμάντων»

Ίσαρη Ασπασία, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε.. Αράχθου: «Προγράμματα και δράσεις του Κ.Π.Ε. Αράχθου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.