Ημερίδα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ, +VIDEO)

Share Button

P1012190Η υπέρμαχος της αγωγής σεξουαλικής υγείας στα σχολεία, αλλά και συντονίστρια της Ευρωπαϊκής εκστρατείας κατά της σεξουαλικής βίας των παιδιών, Έλενα Ράπτη, προωθεί με τη δράση της το έργο της εκστρατείας, με σκοπό την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση.
Το πρόγραμμα «Χτίζοντας μια Ευρώπη για και με τα παιδιά» έχει σκοπό να προωθήσει τα δικαιώματά τους αφ’ ενός, αφ’ ετέρου να προστατέψει τα παιδιά από τη βία. Πριν μερικά χρόνια το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε μια εκστρατεία κατά της σεξουαλικής βίας έναντι των παιδιών, με τον τίτλο «One in Five».
Η Έλενα Ράπτη συντονίζει την εκστρατεία αυτή, με δράσεις και ενημερωτικές δραστηριότητες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, ενώ επικοινωνεί με σθένος την καμπάνια αυτή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.
Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, η κα.Ράπτη βρέθηκε την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα σε ειδική ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Α’Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας με θέμα «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».
Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Α’Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.
Εκτός από την κα. Ράπτη, ομιλήτρια ήταν η κα. Ελεάνα Αθανασίου Ψυχολόγος-Επιστημονικώς Υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας.

Χαιρετισμους απηύθυναν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ.Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιώργος Κύλλας.
Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας Χριστίνα Τζέλλου.

elena

P1012213

P1012197P1012182

 

 

 

 

P1012204P1012202P1012198P1012174P1012169P1012163

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *