Ημερίδα για το ”Ιστορικό μονοπάτι του Αγίου Αρσενίου” στην Παραμυθιά-Η εισήγηση της Δημάρχου Σουλίου

Share Button

agios arsenios 3Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Παραμυθιά η ημερίδα με θέμα το ”Ιστορικό μονοπάτι του Αγίου Αρσενίου”. Η Δήμαρχος Σουλίου αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν τόσο στην συντήρηση όσο και στην προβολή του κλείνοντας είπε ”Ο Δήμος Σουλίου ο φιλόξενος σας καλωσορίζει.
Ένας τόπος, πολλές ιστορίες.
Τόπος με αντιθέσεις και απαράμιλλη φυσική ομορφιά, παντρεύει στα όριά του βουνά, ποτάμια, υδροβιότοπους, λίμνες. Γραμμές λιτές με πετρόκτιστα χωριά σκαρφαλωμένα από αιώνες σε δασοσκέπαστες πλαγιές, μαρμάρινες βρύσες και οικισμοί μικρής κλίμακας. Καστροπολιτείες, πύργοι, εκκλησίες και μονοπάτια. Με ανθρώπους φιλόξενους, απλούς και γνήσιους, φορείς πολιτισμού.
Ελάτε να ανακαλύψετε στο λεύκωμα αυτό έναν τόπο προορισμού ανέγγιχτο το Δήμο Σουλίου (Παραμυθιά-Αχέροντας-Σούλι), το Δήμο της παράδοσης, της ιστορίας, του μύθου και του πολιτισμού. Στις σελίδες του με αφορμή της ολοκλήρωσης του έργου: “Ανάδειξη- βελτίωση ιστορικού μονοπατιού προς Άγιο-Αρσένιο” έχει γίνει μια προσπάθεια παρουσίασης όλου του Δήμου. Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της ηρεμίας του βουνού σε συνδυασμό με τη γοητεία της εξερεύνησης.
Ακολουθήστε τους ποταμούς Αχέροντα και Καλαμά στην πορεία τους για το Ιόνιο και χαρείτε στο διάβα τους την όψιμη Άνοιξη και τα υπέροχα χρώματα του Φθινοπώρου. Κάντε βαρκάδα, ράφτιγκ, ιππασία και αεροπτερισμό. Περπατήστε σε πέτρινα σοκάκια, σε φαράγγια, σε ιστορικά μονοπάτια σε συνδυασμό με τον ήχο του ηπειρωτικού κλαρίνου και τα αγνά παραδοσιακά προϊόντα.
Σε συνεχή διάλογο ο επισκέπτης του Δήμου Σουλίου. Με ένα πλούσιο παρελθόν και ένα ζωντανό παρόν που συνυπάρχουν σφικτά, δεμένα αρμονικά, εντεταγμένα σε ένα ανεπανάληπτο περιβάλλον.
Αυτός είναι ο Δήμος Σουλίου.
Ανακαλύψτε τον.

agios arseniosagios arsenios 1agios arsenios 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *