Ημερίδα για τον πρωτογενή τομέα την Παρασκευή στα Γιάννενα

Share Button

IMERIDAΗμερίδα με θέμα: «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων: Οδηγοί Πρωτογενούς Τομέα και καλές Πρακτικές» διοργανώνει η «Ήπειρος Α.Ε.», Συντονιστής Εταίρος της Α.Σ. «Προωθώντας την Απασχόληση», στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση» της Πράξης «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στον Εκθεσιακό χώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα.
Σκοπός της Ημερίδας είναι η προβολή των δράσεων του προγράμματος και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με την Πράξη. Επίσης οι συνεργάτες του ΤΕΙ Ηπείρου κ.κ. Ζελοβίτης Ιωάννης, Phd Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Γεωπόνος και Σταβιάννης Γρηγόριος, Κτηνίατρος θα παρουσιάσουν δύο Οδηγούς για τον Πρωτογενή Τομέα αναφορικά με: α) αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά – νέες καλλιέργειες και β) Αιγοπροβατοτροφία – Πτηνοτροφία – Μελισσοκομία αντίστοιχα. Οι ανωτέρω Οδηγοί εκπονήθηκαν από το ΤΕΙ Ηπείρου, Εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», στο πλαίσιο της Δράσης 2 «Οδηγοί Πρωτογενούς Τομέα» της Πράξης με σκοπό να καθοδηγήσουν και να ενημερώσουν τους ωφελούμενους της Πράξης και κατ’ επέκταση κάθε ενδιαφερόμενο στα ανωτέρω θέματα.
Οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δυνατότητες ενασχόλησης τους στα αντικείμενα των ανωτέρω Οδηγών και να ανταλλάξουν πληροφορίες και εμπειρίες.
Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *