Ημερίδα του Δήμου Σουλίου για την κακοποίηση των γυναικών αύριο στην Παραμυθιά

Share Button

prosklisiΕνδιαφέρουσα ημερίδα για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα διοργανώνει ο Δήμος Σουλίου με αφορμή τον ορισμό της 8ης Μαρτίου ως «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κακοποίησης εναντίων των γυναικών, μέσα από μια ρεαλιστική οπτική που εστιάζει στη πραγματική εικόνα της βίας του σήμερα. Οι ομιλίες – παρουσιάσεις έχουν ως επίκεντρο το τι συμβαίνει στη πράξη, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα τομέων που σχετίζονται με τη βία. Η ημερίδα είναι βασισμένη κυρίως σε εμπειρικά δεδομένα Φορέων , που εμπλέκονται με το δίκτυο της αναγνώρισης, υποδοχής, εξυπηρέτησης και υποστήριξης γυναικών, θυμάτων βίας.

Επιπλέον, θα προβληθούν οι ψυχοκοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις του φαινομένου της κακοποίησης κατά των γυναικών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το ενδοοικογενειακό πλαίσιο και οι συνέπειες στα παιδιά.

Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστούν από ειδικούς θέματα που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα και τρόπους αντιμετώπισης της βίας. Σημαντικό στόχο της ημερίδας αποτελεί η ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου που θα μπορούσε να συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην πρόληψη και καταπολέμηση του εν λόγω φαινομένου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *