Ισχυρό και συνεχές σήμα S.O.S εκπέμπεται από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Share Button

Το εν λόγω σήμα αφορά όλους τους πολίτες της πόλης των Φιλιατών και τους αιρετούς εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών. Η πρόσκληση σε συζήτηση, προς όλους τους προαναφερόμενους για τα τοπικά δρώμενα των τελευταίων  σαράντα δύο μηνών της πόλης μας, προήλθε από την Τοπική Κοινότητα Φιλιατών και κυριολεκτικά μας αφορά όλους, άσχετα με το αν συμμετέχουμε ή όχι στα κοινά.

Ο τόπος μας, την τελευταία εικοσιπενταετία και ιδιαίτερα την τελευταία  δεκαετία, οδηγείται στην υπανάπτυξη, την δημογραφική γήρανση, την δραματική μείωση του μόνιμου πληθυσμού και στην ερημοποίηση των καλύτερων περιοχών του πανέμορφου τόπου μας. Τα φαινόμενα αυτά με καίρια την ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής και της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου γίνονται αισθητά και στην πόλη μας και μας πληγώνουν και μας απογοητεύουν βαθύτατα. Θέλω να ελπίζω, ότι. ακόμη και οι πιο δύσπιστοι συμπολίτες μας κατανοούν πλέον την ανάγκη, να αλλάξουμε σελίδα και να συμβάλλουν με τον λόγο τους και την συμμετοχή τους, στην προσπάθεια που, εδώ και δύο χρόνια, κάνουμε εγώ προσωπικά και αρκετοί άλλοι συμπολίτες μας για την  δημιουργία ενός νέου δημοτικού συνδυασμού  που θα διεκδικήσει την Δημοτική Αρχή στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η νικηφόρα πορεία του νέου μας συνδυασμού θα αποτελέσει την νέα αρχή που θα αφήσει στην άκρη τα κακώς κείμενα και θα επιφέρει τις ελπιδοφόρες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και οι άνθρωποί του για να αναπτυχθεί και να ευ ημερεύσει στα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν. Οι προτάσεις που θα μας βγάλουν από το τέλμα και θα μας οδηγήσουν στην νέα ελπιδοφόρα πορεία θα παρουσιαστούν αναλυτικά κατά την προεκλογική περίοδο.

‘Όλα όσα εκφράζω σήμερα, τα λέω γιατί στην εν λόγω συνάντηση το σύνολο των παρευρισκόμενων δεν ξεπερνούσε τους τριάντα. Από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης έλειπαν οι επικεφαλής τους { Σκεύης και Ρέγκας } και ο μόνος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που επέλεξε να παρευρεθεί ήτανε ο Βαγγέλης ο Λιανός. Από τον συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής εκτός από τον Δήμαρχο παρευρέθηκαν περίπου οι μισοί, που είτε έχουν διοικητικά πόστα, είτε αναμένουν να λάβουν διοικητικές θέσεις με την έλευση της νέας χρονιάς. Ως εκ τούτου, η συζήτηση που ακολούθησε ήτανε σύντομη, .έντονη και ουσιαστική με κύριο αρνητικό πρωταγωνιστή τον συνεχώς αρνούμενο να αναλάβει τις ευθύνες για τις δραματικές καταστάσεις που επέφεραν στον τόπο και στην πόλη μας οι μοιραίες του αποφάσεις.

Μάλιστα τόλμησε να ζητήσει από τους παρευρισκόμενους να του καταθέσουν προτάσεις που να επιλύουν το δημογραφικό πρόβλημα του τόπου μας καθώς και άλλες που να δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές για τα μέλλον μας. Τι μπορεί, άραγε, να περιμένουμε από ένα Δήμαρχο που ασχολούμενος τρεις σχεδόν δεκαετίες με τα κοινά μεταλλάχθηκε σε επαγγελματία πολιτικό και έγινε τόσο κυνικός που δεν καταλαβαίνει ότι οι πολίτες τον εξέλεξαν, για να βρίσκει τρόπους  που επιλύουν τα υφιστάμενα προβλήματα χωρίς να κομπάζει και να ειρωνεύεται τους συμπολίτες του.

Υπάρχουν φυσικά και άλλοι που ακούγονται ότι ενδιαφέρονται να κατέλθουν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους φοβούμενοι μη μείνουμε άλαλοι ακούγοντας τις απόψεις τους.

‘Όλα αυτά καλούμαστε να τα κρίνουμε και ατομικά και συλλογικά. Εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου αναμένουμε τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια που κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Με εκτίμηση

Ο συμπατριώτης σας

Λεωνίδας Ταφέκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.