Κάλεσμα σε συμμετοχική ομάδα πολιτών το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα

Share Button

simmetoxi omada«Απεχθάνομαι τα θύματα που σέβονται τους εκτελεστές τους», Ζ.Π. Σαρτρ

Είναι πια ορατή σε όλους, η τραγική κατάσταση της κοινωνίας και των πολιτών εν γένει, σε όλα τα επίπεδα (οικονομική, πολιτική, πολιτιστική κλπ) με ραγδαία πτωτική τάση, αφού εξαφανίζονται πλήρως στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα κάθε μορφής, με κύριο αυτό ακόμα της επιβίωσης των πολιτών.

Η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων είναι πια δεδομένη, χωρίς κανένα – νομικό ή άλλο – δίχτυ προστασίας, αφού το Σύνταγμα και πλήθος άλλων νόμων κατάντησαν κουρελόχαρτο και οι κάθε λογής θεσμοί που σε κάποιο, έστω βαθμό εξυπηρετούσαν τους πολίτες, είναι απόλυτα υποταγμένοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων, ντόπιων και ξένων.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παραπάνω τραγική κατάσταση της κοινωνίας μας – και που βέβαια είναι αποτέλεσμα εφαρμογής μιας ακραίας αντικοινωνικής, αντιλαϊκής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκείται ιδίως τα τελευταία χρόνια – συγκεντρωθήκαμε πολίτες με κοινές ανησυχίες και κοινούς προβληματισμούς (όσο αυτό είναι δυνατό) με διάθεση, μέσα από ανταλλαγή απόψεων και σύνθεση, να προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε με τρόπους που κάθε φορά θα επιλέγουμε.

Δημιουργούμε λοιπόν μια ομάδα πολιτών, με σκοπό την ανάλυση – συζήτηση των καθημερινών προβλημάτων που έχουν προκύψει και μας αγγίζουν και συντονισμένη προσπάθεια παρέμβασης σε αυτά.

Επειδή είναι κοινή η διαπίστωση ότι σε κάθε είδους διεργασίες, στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ, δηλαδή αφού τα πάντα είναι πολιτική, η ακολουθούμενη μεθοδολογία, οι πρακτικές δράσεις, οι ιδεολογικές αξίες, οι ικανότητες κλπ. κρίνονται πάντα εκ του αποτελέσματος. Επειδή τα αποτελέσματα για τα λαϊκά συμφέροντα, του τρόπου λειτουργίας διαφόρων συλλογικοτήτων και κυρίως των ΚΟΜΜΑΤΩΝ, είναι απολύτως αρνητικά, αφού η κινητήριος δύναμη της ιστορίας, της ανατροπής, δηλαδή οι πολίτες, ο λαός, μένουν πάντα στο περιθώριο. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν κρίνουμε ότι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας δεν μπορεί παρά να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αντίθετος με την λογική της ΑΝΑΘΕΣΗΣ (αντιπροσώπευσης) που ισχύει στα κόμματα και άλλες συλλογικότητες, αλλά πρέπει να στηρίζεται ισότιμα σε όλους τους πολίτες, να απελευθερώνει τις δημιουργικές ατομικές τους δυνατότητες με στόχο την κοινή συμπόρευση για ό, τι καλύτερο για την κοινωνία, για τους πολίτες, κύρια και αποκλειστικά για τα λαϊκά στρώματα, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, πολιτική, πολιτισμό, οικονομία κλπ..

Σ’ αυτή την ομάδα έχουν θέση όλοι οι πολίτες που ενστερνίζονται τα παραπάνω, και που επιθυμούν την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα, ισότιμα μεταξύ τους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα των απόψεων και αναγνώριση της ανάγκης συνθέσεως, και που πιστεύουν στη αναγκαιότητα της εκδήλωσης του κοινωνικού χρέους που πρέπει να υπάρχει μέσα μας.

Σ’ αυτή την ομάδα έχουν θέση όλοι οι πολίτες, οι οποίοι πιστεύουν ότι η κοινωνική και πολιτική αλλαγή προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να γίνει «ΜΟΝΟ από τα Κάτω και ΟΧΙ από τα ΠΑΝΩ» με αμεσοδημοκρατικές λειτουργίες, δηλαδή με την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ του ΛΑΟΥ…….

Σε ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν σ’ αυτή την ισότιμη ενεργητική συμπόρευση.

Σε ΚΑΛΟΥΜΕ να αντιδράσουμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών.

Σε ΚΑΛΟΥΜΕ να κάνουμε πράξη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την θεμελιακή και αρχέγονη κοινωνική Αρχή «Να πάρει ο λαός τις τύχες στα χέρια του».

Δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς στην δυστυχία μας και στον αφανισμό μας, δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι στην εξαφάνιση του μέλλοντός μας, των παιδιών μας, της πατρίδας μας. Δεν μπορούμε να αθωώνουμε, με την απραξία μας, τους εκτελεστές μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *