Κάλεσμα του Σωτήρη Γιάκη στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους

Share Button

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου, πιστός σε αυτό που κάνω τα τελευταία 4 χρόνια, συνεπής στον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο που έχουμε ανοιξει μαζί. .
Πριν δύο μήνες σε άρθρο μου (ΕΔΩ) ανέφερα:

««Αγαπητοί φίλοι και φίλες, στα μέσα Γενάρη του τρέχοντος έτους, δημοσίευσα το άρθρο μου  “γιατί οι κεντροαριστεροί προκρίνουν κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας”.
Εκεί έκανα αναφορά στους μετριοπαθείς κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, ανθρώπους σοβαρούς, με τρόπο σκέψης ψύχραιμο, δημοκρατικό, κριτικό, χωρίς παρωπίδες και κομματικά στεγανά, να προτάσσουν ως μόνον γνώμονα επιλογής κόμματος, την προοπτική προόδου και σταθερότητάς του τόπου.
Τα γεγονότα, με επαλήθευσαν πλήρως!
Κατά τον ίδιο τρόπο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου οι μετριοπαθείς κεντροδεξιοί ψηφοφόροι, που ειρήσθω εν παρόδω, έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά με τους ως άνω αναφερόμενους κεντροαριστερούς, θα επιδιώξουν την πρόκριση μίας Δημοτικής Αρχής η οποία θα εγγυάται την ανάπτυξη του τόπου.
Η φετινή αυτοδιοικητική εκλογική διαδικασία έπεται μιας διπλής, ξεκάθαρης και πρωτοφανούς πρόκρισης -επιβράβευσης  της κεντροδεξιάς πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο λαός μας πιο ώριμος εκλογικά και σοφός από ποτέ, μέσα από τα δεινά της αστάθειας, της ανέχειας και του ζόφου των προηγούμενων ετών, αποτίναξε από πάνω του τα καταστροφικά ιδεολογήματα και ψήφισε την καλύτερη ομάδα διοίκησης.
Χωρίς κομματικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις, αξιολόγησε την ικανότητα διαχείρισης για τα κρίσιμα εθνικά θέματα.
Η ίδια ώσμωση  θα συντελεστεί και για την ανάδειξη νέας Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Ηγουμενίτσας, με φίλτρο την αξιοσύνη. Πολλώ δε μάλλον, τώρα που ο λαός εκφράστηκε πολιτικά στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να συνταχθούν, έστω και άτυπα, σε κομματικές ατραπούς.
Μάλιστα αν αποτολμηθεί και ατυχώς τεθεί, τοιούτο πρόταγμα, θα αποτελέσει την σύγχρονη Ανοπαία Ατραπό για την Ηγουμενίτσα.»»

Αν ένα έγκλημα διαπραχθεί και κυρίως πολιτικό, οικονομικό, για να βρεις τον ένοχο, πρέπει να ακολουθήσεις την πορεία του χρήματος.
Οι τροχιοδεικτικές βολές δεκάδων χιλιάδων ευρώ που εξαπολύθηκαν στον Δήμο μας όλες αυτές τις ημέρες, έχουν αφήσει ξεκάθαρα φωτεινά ίχνη στον προεκλογικό ορίζοντα του εκλογικού στερεώματος του τόπο μας.

Οι μετριοπαθείς και πολιτικά ομοιδεάτες μου κεντροδεξιοί πολίτες, δεν επικροτούν πρακτικές που θυμίζουν πολιτικό μεσαίωνα.

Είμαι υπερήφανος που είμαι κεντροδεξιός, είμαι υπερήφανος που ανήκω στον χώρο όπου με την σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κράτησε όρθια την χώρα μου και της απέδωσε πάλι την χαμένη διεθνή αξιοπιστία και υπόληψή της, ενώ ταυτόχρονα επέδειξε υψηλού βαθμού κοινωνικό πρόσωπο.

Οι μετριοπαθείς κεντροδεξιοί έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ξέρουμε να στέλνομε τα σωστά κοινωνικά μηνύματα αλλά και πολιτικά προστάγματα για ανανέωση, πρόοδο και ευημερία.

Το δίλλημα που προτάσσεται από την πλευρά του συνδυασμού της διοικούσας δημοτικής αρχής είναι κάλπικο και εκ του πονηρού εκπεφρασμένο.
Δεν πρόκειται για σύγκρουση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για σύγκρουση του Παλιού με το Νέο.
Του Κατεστημένου με την Αμφισβήτηση.
Του Κουρασμένου με το Φρέσκο.
Του Βαλτωμένου με το Δημιουργικό.

Αγαπητοί ομοιδεάτες μου Κεντροδεξιοί πολίτες.

Την πολιτική μας απάντηση και την κομματική μας προτίμηση την εκφράσαμε με τον πιο ηχηρό τρόπο στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου.
Δεν έχουμε ανάγκη να την επανεκφράσουμε στην Αυτοδιοικητική κάλπη.
Στην κάλπη αυτή ψηφίζουμε με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια, ακομμάτιστα, απερίφραστα  προτάσσοντας μόνο το καλό για το μέλλον της πόλης μας.

Όσοι μεγαλόσχημοι ή μη, προσπαθούν να σας βάλουν κομματικές τρικλοποδιές είναι μόνον από ιδιοτέλεια και καιροσκοπισμό.

Σας καλώ να πείτε όχι στις κομματικές αγκυλώσεις, στα ιδεολογικά στεγανά, στα ψεύτικα διλλήματα και να σταθείτε μαζικά συμπαραστάτες στο νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας, έναν τόπο  που υποφέρει  πολλά χρόνια απο φαινόμενα πλημμελούς διοίκησης, άστοχης στοχοθέτησης, ανεπαρκούς υλοποίησης έργων, χαμένων ευκαιριών και δραματικού πισωγυρίσματος σε βάση οικονομική, πολιτιστική, αναπτυξιακή, Ακαδημαική και ποιότητας ζωής.

Σας καλώ όλους να δώσουμε μία ευκαιρία, που και νομοτελειακά την οφείλουμε, πρώτα σε εμάς τους ίδιους έπειτα στα παιδιά μας και τέλος στην πόλη μας την ίδια.

Με τιμή
Σωτήρης Γιάκης
( Μέλος της Ν.Δ. και στέλεχος της Αυτοδιοικητικής ομάδας Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *