Κάλεσμα συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Share Button

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί κάποιος βάζει υποψηφιότητα στις εκλογές, το ίδιο με ρωτάνε και εμένα. Γιατί;

Δεν νομίζω ότι πρέπει να απαντήσω! Εξάλλου θεωρώ ότι εάν το καλοσκεφτεί κανείς, θα καταλάβει ότι κάποιος βάζει υποψηφιότητα όταν το θέλει. Είναι κάτι που δεν μπορεί να στο επιβάλλουν, αλλά έρχεται με την θέληση να κάνεις και να προσφέρεις κάτι καλύτερο.

Δεν σας γράφω όμως γι’ αυτό και πιο σωστά δεν σας γράφω για μένα, αλλά για εσάς. Η εκλογή είναι μια έκφραση Δημοκρατίας, είναι μια γιορτή. Μια γιορτή χαράς, γιατί όχι μόνο σου δίνεται η δυνατότητα να εκλεγείς ή να εκλεχθείς, αλλά σου δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχεις στην προσπάθεια διαμόρφωσης του Δήμου της Κοινότητας και της Κοινωνίας που ζεις. Είναι μια γιορτή χαράς  που απευθύνετε στους πάντες. Λέω στους πάντες γιατί η Δημοκρατία αν μη τι άλλο είναι η έκφραση και το αποτέλεσμα της σμίξης της διαφορετικότητας.

Εσείς λοιπόν όσο αδιάφοροι και αν είστε, όσο διαφορετικοί και αν νιώθετε, ελάτε να συμμετάσχετε με το να εκλέξετε και να εκλεγείτε.

Το χρώμα, η φυλή, η θρησκεία και ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν πρέπει να σας σταθούν εμπόδιο για τίποτα. Ελάτε να ψηφίσετε εκείνον που πιστεύετε ότι θα σας αντιπροσωπεύσει, εκείνον που θα κάνει την διαφορά, για εσάς.

Δεν σας ζητώ την ψήφο σας, νομίζω ότι εφόσον έχετε το δικαίωμα της ψήφου, του εκλέγειν και εκλέγεσαι, έχετε και την ωριμότητα της απόφασης. Σωστής ή λάθος για εσάς ή για τους άλλους λίγη σημασία έχει. Ελάτε να ψηφίσετε. Εάν όμως με ψηφίσετε να ξέρετε ότι θα τιμήσω στο έπακρο την ψήφο σας. Εάν όχι, πάλι θα τιμήσω την απόφαση σας και θα αγωνιστώ για τον πλουραλισμό που αντιπροσωπεύει αυτή η διαφορετικότητα που εκφράζεται μέσω της απόφασης σας..

Ουτοπικό ή ονειροπόλο; Δεν νομίζω, απλά διαφορετικό, αυτό είναι όλο.

Συμμετάσχετε στη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας, για να δείξουμε όλοι ότι η διαφορετικότητα δεν μας χωρίζει αλλά μας ενώνει.

                                                                                      Χριστόγλου Σπύρος

                                                                              Πολίτης Ηγουμενίτσας

                                                                          Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

                                                                             # Μαζί για την Ηγουμενίτσα

                                                              # Μαζί με τον Αντώνη Μπέζα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *