Καραντίνα: Ορόσημο η 25η Μαΐου –Το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων & οι τρεις προβληματισμοί

Share Button

Η Δευτέρα 25 Μαΐου τίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ως ορόσημο για την άρση του μεγαλύτερου τμήματος των μέτρων που έχουν ληφθεί. Ήδη όπως είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η άρση των μέτρων ξεκινάει από τις 27 Απριλίου, με τα υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία, ενώ την ίδια ημέρα ή την επομένη, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει  το χρονοδιάγραμμα από εκεί και πέρα.

Εφόσον όλα πάνε σύμφωνα με τις προβλέψεις, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του Μαΐου αναμένεται να λειτουργήσουν ευεργετικά στον μηδενισμό των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, τρεις εβδομάδες αργότερα, δηλαδή στις 25 Μαΐου, αναμένεται  να λειτουργήσουν και μεγάλες επιχειρήσεις και να αρθούν στο μεγάλο μέρος τους οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, που τότε θα έχουν κλείσει δύο μήνες και δύο ημέρες (στις 23 Μαρτίου).

Ως προς αυτό συνηγορεί, σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, και η από 2/4 ανακοίνωση της, συνήθως, πολύ καλά πληροφορημένης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020». Δηλαδή, η Εκκλησία της Ελλάδας έχει, στην ουσία, ήδη προεξοφλήσει από τις 2 Απριλίου ότι θα κάνει Ανάσταση, την 12η νυχτερινή της 26ης Μαΐου.

-Ο πρώτος, τι θα γίνει το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο (6 έως 8 Ιουνίου), που είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και θεωρείται βέβαιο ότι οι κάτοικοι των αστικών κέντρων θα ξεχυθούν στα εξοχικά και στα χωριά τους.

-Αν θα πρέπει να διατηρηθούν απαγορεύσεις για τους ηλικιωμένους (άνω των 70) και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που είναι ευάλωτοι απέναντι στον κορωνοϊό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.