Καστρί και Άγιος Βλάσης: Το σχέδιο για την αναγέννηση των δύο αυτών ιστορικών χωριών

Share Button

Το Καστρί και ο Άγιος Βλάσης είναι δύο χωριά που βρίσκονται σε μια ιδανική τοποθεσία, στους λόφους πάνω από τον ποταμό Καλαμά. Στα πρανή των λόφων αυτών, βρίσκονται σημαντικά θρησκευτικά τοπόσημα, όπως οι ναοί του Αγίου Δονάτου, των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, του Αγίου Νικολάου, του Άγιου Χαράλαμπου του Αγίου Βλασίου κ.α. Επίσης, η φύση στην ευρύτερη περιοχή είναι απαράμιλλου κάλους, συνδυάζοντας το πράσινο με το υγρό στοιχείο του ποταμού. Και τέλος στις όχθες του Καλαμά βρίσκονται δύο σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι: τα Γίτανα και η Φανωτή.

Υπάρχει καλύτερη πρόταση από τη δημιουργία μιας πεζοπορικής και ποδηλατικής διαδρομής που θα ενώνει τα σημεία αυτά με χώρους στάσης, ανάπαυσης, αναψυχής και θέασης για το κοινό; Όπως επίσης και χώρους για διάφορα φεστιβάλ (όπως πρόσφατα είδαμε στην Γλυκή το Αχέρων Fest) που σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες όπως η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Σάρρα στο Καστρί, μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για όλους τους φυσιολάτρες τουρίστες αλλά και ντόπιους κατοίκους και να δώσουν το έναυσμα για την αναγέννηση των δύο αυτών ιστορικών χωριών αλλά και της ευρύτερης περιοχής μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού (θρησκευτικού, αρχαιολογικού περιπατητικού και ποδηλατικού).

Εμείς, στο Συνδυασμό «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» έχουμε το σχέδιο, την βούληση και τη δυνατότητα να τα κάνουμε πράξη.

Ντάσιος Βασίλης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

1 response on Καστρί και Άγιος Βλάσης: Το σχέδιο για την αναγέννηση των δύο αυτών ιστορικών χωριών

  1. Ωραία ιδέα. Μακάρι να πραγματοποιηθεί.
    Η μη αξιοποίηση, ειδικά του Αγίου Βλασίου, είναι τουλάχιστον ανεξήγητη.

    Μιχάλης Νταής Ε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *