Καταργείται η μάσκα στα καταστήματα – Παραμένει σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και ΜΜΜ

Share Button

Να παραμείνει υποχρεωτικά η χρήση μάσκας στα νοσοκομεία, στα γηροκομεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς με εξαίρεση στα καταστήματα, για τα οποία προτείνεται να καταργηθούν από την 1η Ιουνίου, είναι σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Για σχολεία και πλοία η Επιτροπή θα αποφασίσει σε νεότερη συνεδρίασή της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προτείνεται οι μάσκες να μην είναι δεν θα είναι υποχρεωτικές στα Μέσα Μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, όπως αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ.

Νωρίτερα, την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου αλλά με εξαιρέσεις, όπως στα νοσοκομεία και σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, την οποία ανέμενε να εισηγηθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στη σημερινή της συνεδρίαση, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα, ανέφερε ότι μελετώνται και τα πρωτόκολλα για τις σχολικές εξετάσεις.

Αναφερόμενος στις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την κα Κεραμέως και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις πανελλαδικές εξετάσεις όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους όσο για το να μην ασθενήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση, και, σύμφωνα με τους επιδημιολογικούς δείκτες, αυτό δεν μπορεί να ανατραπεί. Υπογράμμισε πως δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η πανδημία δεν έχει φύγει και ότι από τον Οκτώβριο αναμένεται πίεση εκ νέου, οπότε, όπως είπε, θα υπάρξει ένα πλάνο εμβολιασμού του πληθυσμού, αναμένοντας το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Παράλληλα τόνισε ότι, όσο υπάρχει η πανδημία δεν πρόκειται να αλλάξει η αντιμετώπιση προς τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *