Κατάργηση ΕΝΦΙΑ σε χωράφια και στάνες, φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο για αγρότες

Share Button

provataΡύθμιση αγροτικών χρεών, μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος και σταδιακή κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βαγγέλης Αποστόλου.

Παράλληλα, εξήγγειλε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και στα γεωργοκτηνοτροφικά κτίσματα (αποθήκες, στάνες κλπ) και επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους που, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι αγρότες. Όπως είχε αναφέρει την Κυριακή στις δικές του προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η 13η σύνταξη θα επαναχορηγηθεί για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 2015.

Ο κ. Αποστόλου επανέλαβε επίσης τη δέσμευση για αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες

Παράλληλα τόνισε ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα η ίδρυση τράπεζας αγροτικού σκοπού, η ίδρυση τράπεζας γενετικού υλικού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η ορθή αποτύπωση των βοσκήσιμων γαιών για την ορθή και απρόσκοπτη ροή των κοινοτικών πόρων. Ειδικά για την κτηνοτροφία ανέφερε ότι «θα υπάρξει υλοποίηση επιχειρησιακού προγράμματος με στόχο την ανανέωση του ζωικού κεφαλαίου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *