Κατέθεσε τον φάκελο υποψηφιότητας για τις γαλάζιες σημαίες ο Δήμος Ηγουμενίτσας-Μέγα Αμμος και Δρέπανο πέρασαν τα τεστ για φέτος

Share Button

paraliaMέχρι τέλη Οκτωβρίου οι διαχειριστές των ακτών που είναι οι Δήμοι οφείλουν να υποβάλουν το φάκελο υποψηφιότητας κάθε ακτής στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, σύμφωνα με τις οδηγίες για την Οργάνωση των Ακτών σχετικά με την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας.

Η νέα Δημοτική Αρχή ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, κατέθεσε για το 2015 φάκελο υποψηφιότητας για τις παραλίες του Δρεπάνου και της Μέγα Άμμου, καθώς ήταν οι μοναδικές παραλίες που πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία και μπορούσαν να βραβευθούν. Ταυτόχρονα ξεκίνησε τις διαδικασίες προετοιμασίας των φακέλων υποψηφιότητας και για άλλες παραλίες του Δήμου.

Οι φάκελοι θα κατατεθούν μετά το τέλος του καλοκαιριού στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η βράβευση των παραλιών αναμένεται να γίνει τον Μάιο του 2016. Στόχος του Δήμου για το 2016 είναι να πιστοποιηθούν περισσότερες παραλίες με γαλάζιες σημαίες.

Τέλος με ανακοίνωσή του ο Δήμος επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή. “Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας είχε παραμελήσει, από το 2010, το σημαντικό αυτό θέμα της ποιοτικής ανάδειξης των ακτών του και δεν είχε κινήσει καμία διαδικασία για την απόκτηση γαλάζιων σημαιών, σήμα κατατεθέν της ποιότητας των ακτών μας που συμβάλλει στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *