Κάτσης: «Πήγαν να κάνουν “μπίζνα” με αφορμή τον κορονοϊό»

Share Button
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί πολιτικά και να ζητήσει συγγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο της χώρας για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, εξέφρασε μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», ο Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής.

Υπάρχει «συνενοχή και σχεδιασμός από κοινού πρωθυπουργού και κυρίου Βρούτση», τόνισε ο κ. Κάτσης καταγγέλλοντας ότι τα προγράμματα «ανέβηκαν σε ένα απόγευμα, σε 6 πλατφόρμες οι οποίες τα μοίρασαν σε όλα τα ΚΕΚ της χώρας, άρα μπήκε μεσάζοντας στις πλατφόρμες, που ανέβασαν υλικό αγνώστου ποιότητας και προελεύσεως, προκειμένου να καταρτίσουν τους πλέον καταρτισμένους ανθρώπους της χώρας, τους επιστήμονες», σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Κάτσης, έβαλαν μεσάζοντες πλατφόρμες οι οποίες έχουν κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ, από την στιγμή που δεν υπήρχε περιορισμός από την ΕΕ για την διάθεση των κοινοτικών πόρων απ’ ευθείας στους ίδιους τους επιστήμονες.

«Η Κυβέρνηση πορεύεται, και κοιτάει να πολιτεύεται μέσα στην κρίση του κορονοϊού με ένα τρόπο που δεν δείχνει ότι σέβεται το δημόσιο χρήμα και δεν έχει καμία αίσθηση κοινωνικού συμφέροντος και η χθεσινή ανάκληση του προγράμματος για τα ΚΕΚ είναι απόδειξη ενοχής, δεν μπορούν να βγαίνουν τώρα και να ζητούν τα ρέστα».

Ερωτηθείς για την ψηφιακή μετάβαση, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίχθηκε στην δουλειά που είχε γίνει στον τομέα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η μετάβαση δεν πρέπει να γίνει άνευ όρων και χωρίς τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, των ατομικών ελευθεριών και χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ειδικότερα αναφερόμενος στην απομακρυσμένη συνταγογράφηση και συνταξιοδότηση, ο κ. Κάτσης, υπογράμμισε ότι δεν έχουν διασφαλίσει την ύπαρξη δεύτερου παράγοντα ταυτοποίησης, λέγοντας ότι «είναι σοβαρές αστοχίες και προβλήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού, που προσπαθεί να δείξει έργο εν μέσω κορονοϊού, όντας στο πόδι».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Κάτση στον Flash 99.4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *