Κάτσης στη «Νέα Σελίδα»: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει το μεγάλο λαϊκό κόμμα

Share Button

«Η αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ είναι μια συμφωνία που ετοιμάσαμε εμείς, όμως προτείναμε την αναστολή της έως ότου οι ΗΠΑ πάρουν σαφή θέση εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας», εξηγεί στη «Νέα Σελίδα» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, αναφορικά με τη στάση του κόμματός του στη Βουλή, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση. 

Της Γεωργίας Σαδανά

[email protected]

«Όσα μέσα και να διαθέτουν, η αλήθεια έρχεται κάθε μέρα και τους διαψεύδει – στο Προσφυγικό, στα εθνικά θέματα, στις επενδύσεις, στις επιβαρύνσεις της μεσαίας τάξης», εκτιμά και προσθέτει: «Θεωρώ ότι είναι πιθανό στο Μαξίμου να υπάρχει η σκέψη για πρόωρες εκλογές». Απαντώντας σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί πως «δεν πρέπει να απογοητεύσουμε αυτά τα νέα μέλη οξύνοντας τις παθογένειές μας», ενώ για την ονομασία του κόμματος, τονίζει: «Το brand ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρό και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει είτε μόνο του είτε σε κάποια σύνθετη ονομασία».

Η αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ θεωρείτε ότι ενισχύει τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας στην παρούσα φάση; Εκτιμάτε ότι υπάρχουν αυτή την ώρα προϋποθέσεις διαλόγου με τη γειτονική χώρα;

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από το ταξίδι του στις ΗΠΑ ότι οι σχέσεις μας με τη σύμμαχο χώρα πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελείς και κανείς να μην μας θεωρεί δεδομένους. Η αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ είναι μια συμφωνία που ετοιμάσαμε εμείς, όμως προτείναμε την αναστολή της έως ότου οι ΗΠΑ πάρουν σαφή θέση εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας. Η ηγεσία Τραμπ, δυστυχώς, δεν φαίνεται διατεθειμένη για κάτι τέτοιο και φάνηκε αυτό κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Δεν γίνεται μόνο να δίνουμε. Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να είναι πάντα ανοιχτοί, ενεργοποιώντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και με διαπραγματεύσεις και συμμαχίες στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο φύλλο 139 της «Νέας Σελίδας» που κυκλοφορεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *