ΚΕΠ -Κορωνοϊός: Νέα αλλαγή στη λειτουργία τους -Πώς θα εξυπηρετηθείτε

Share Button

Με αξιολόγηση του διευθυντή του ΚΕΠ αναφορικά με το πόσο σημαντικό και επείγον είναι το αίτημα, θα γίνεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από αύριο Δευτέρα, η εξυπηρέτηση από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η απόφαση αυτή του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών έρχεται ως συνέχεια της σχετικής διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ΚΕΠ, που ανέδειξε η ιστοσελίδα.

Έτσι, πλέον, σε συνέχεια των αποφάσεων για:

-Μείωση των ωρών λειτουργίας των ΚΕΠ (7.30 -3μμ τις καθημερινές και κλειστά τα Σάββατα).

-Προσέλευση πολιτών κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού,

Μπαίνει ακόμη μία δικλείδα ασφαλείας, προκειμένου να υπάρχει συνωστισμός στους χώρους τους.

Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, της απόφασης είναι να εξυπηρετούνται άμεσα ΜΟΝΟ τα επείγοντα αιτήματα των πολιτών (πχ έγγραφα για άδεια ειδικού σκοπού, για προσλήψεις ιατρών ή νοσηλευτών) και όχι εκείνα που μπορούν να περιμένουν: Για παράδειγμα μία μεταβίβαση αυτοκινήτου.

Παράλληλα, οι πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών θα προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την εισαγωγή περαιτέρω ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην πύλη «ΕΡΜΗΣ» (ermis.gov.gr), με στόχο την απομακρυσμένη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση προσέλευσής τους στα ΚΕΠ.

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.