Κεστρίνη: Υπαίθρια θεία λειτουργία μέσα στη φύση

Share Button
Στο χωριό Κεστρίνη Θεσπρωτίας τελέστηκε υπαίθρια θεία λειτουργία  έξω από το ξωκκλήσι του αγίου Νικολάου, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.

 

Με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του αγίου Νικολάου, ακούστηκε μέσα στη φύση το “Χριστός Ανέστη” και η ψυχική διάθεση όσων συμμετείχαν τονώθηκε.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος προσφέρθηκαν διάφορα γλυκά από τις δραστήριες γυναίκες του χωριού, που στηρίζουν τις δράσεις της ενορίας.

Μάλιστα διαμόρφωσαν και με χρήματά τους και με προσωπική εργασία τον εξωτερικό χώρο του ξωκκλησιού.

Γέμισε η καρδιά και η σκέψη των πιστών με την ομορφιά του περιβάλλοντος, αλλά και με την ομορφιά της αρετής, αλλά και με τη χάρη της αγνότητας.

Όπως τόνισε ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος η ζωή του Χριστού, η ζωή των αγίων Του πρέπει να είναι ο φωτεινός δείκτης της πνευματικής μας πορείας. Πρέπει να είναι εκείνο, που εξανθρωπίζει και ανωτεροποιεί τον άνθρωπο.

Και πρόσθεσε: “Δεν αρκεί οι άνθρωποι να παρουσιαζόμαστε ως υπέρμαχοι της αγάπης, της δικαιοσύνης και της τιμιότητας, αλλά πρέπει να το δείχνουμε ότι είμαστε τέτοιοι.  Γιατί διαφορετικά, πίσω από τα παχιά μας λόγια, κρύβουμε τις αρπακτικές μας διαθέσεις”.

Κατέληξε, επισημαίνοντας: “Οι άνθρωποι του “ναι” στα λόγια και το “όχι” στα έργα της ψυχής”, δεν λείπουν και στην εποχή μας.  Τους συναντάμε στον εαυτό μας και γύρω μας. Τι να την κάνεις μια τέτοια ευσέβεια, που περιορίζεται σε λόγια ευλάβειας και δεν κοστίζει σε έργα προσφοράς; όχι Χριστιανοί με το αζημίωτο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *