ΚΙΝΑΛ: Συνεχίζονται οι Ψηφιακές Περιοδείες με την Θεσπρωτία

Share Button

Στην Ήπειρο περιοδεύει το Κίνημα Αλλαγής από την Δευτέρα. Οι λεγόμενες «Ψηφιακές Περιοδείες» που εγκαινίασε τη Δευτέρα το κόμμα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη δικτύων σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Στην πρώτη «συνάντηση συμμετείχε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά ξεκινώντας από τα Ιωάννινα. Τα θέματα αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, την πανδημία και υγεία, ενώ θα συζητηθούν και άλλα ζητήματα επικαιρότητας.

Η πρώτη συνάντηση επικεντρώθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η κυρία Γεννηματά σημείωσε πώς «στο θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης η Κυβέρνηση αποφεύγει συστηματικά το διάλογο. Έχει παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, που ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε., αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. Δεν αφορά τους πολλούς, αλλά μόνο τους ήδη μεγάλους».

Ενώ πρόσθεσε πώς το κόμμα της «έχει παρουσιάσει τις προτάσεις μας που επεξεργάστηκε ειδική επιτροπή με επιστήμονες, ειδικούς και πολιτικά στελέχη πάντα μετά από διάλογο με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Και είμαστε σήμερα εδώ για να τις επικαιροποιήσουμε και να τις ιεραρχήσουμε με βάση τις ανάγκες κάθε νομού και της Περιφέρειας Ηπείρου». Στη συζήτηση συμμετέχει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης ο οποίος έχει συμβάλλει στο σχέδιο του κόμματος για το Ταμείο.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στην υπόθεση Λιγνάδη, αποδίδοντας πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση τόσο στον διορισμό του ως καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, για την καθυστερημένη αντίδραση ακόμη και για συγκάλυψη. «Το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο. Η ΝΔ και ο Σύριζα επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί πρέπει να υπερασπιστούμε τα θύματα, να αναδείξουμε τις φωνές τους, να βοηθήσουμε να σπάσει παντού η σιωπή. Να διδαχτούμε από το θάρρος των θυμάτων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην πανδημία, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει μια αντίληψη «ράβε-ξήλωνε» με οριζόντια περιοριστικά μέτρα. Επανέλαβε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, για την συνεννόηση γύρω από ένα Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας όπου θα προβλέπει μεταξύ άλλων, περισσότερα τεστ και διαφάνεια στα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή, σωστή ιχνηλάτηση που δεν αρκεί να την κάνει η πολιτική προστασία, ελέγχους στην πιστή τήρηση των μέτρων, ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και ένταξη του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια και ιατρική κάλυψη των ασθενών με covid στο σπίτι, από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα στην Ήπειρο:

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου

6 μμ, Πρέβεζα, Ταμείο Ανάκαμψης / Ομιλητές: Χρήστος Πρωτόπαπας -Ανδρέας Σπυρόπουλος.
6 μμ, Θεσπρωτία, Ταμείο Ανάκαμψης / Ομιλητές: Γιάννης Κουτσούκος – Μιχάλης Καρχιμάκης.

8 μμ, Πολιτικό Δίκτυο Νεολαίας / Ομιλητές: Φώφη Γεννηματά – Γιώργος Τσούμας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *