KKE (μ-λ) Θεσπρωτίας: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στην πλατεία Δημαρχίου

Share Button

Φασιστικοποίηση – κρατική τρομοκρατία

μαζί με τα απαγορευτικά μέτρα που ΔΕΝ αντιμετωπίζουν την πανδημια, γεννούν

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΕ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ!

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

                              

                        ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΣΑΒΒΑΤΟ  13/3    12 το μεσημέρι  πλατεία ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν το προηγούμενο διάστημα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας, εναντία σε μια πολιτική που κατεδαφίζει δικαιώματα, απειλεί ζωές, και τρομοκρατεί τον κόσμο με την αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Διαδήλωσαν και εξακολουθούν να διαδηλώνουν, ενάντια στο έκτρωμα Κεραμέως για την Παιδεία για  την πανεπιστημιακή αστυνομία και για σκληρούς ταξικούς φραγμούς.

Διαδήλωσαν για να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας και για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα.

Διαδήλωσαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης ενάντια στον άγριο ξυλοδαρμό ενός νέου ανθρώπου και την τρομοκράτηση που ασκούν οι αστυνομικές δυνάμεις  καθημερινά σε λαό και νεολαία.

Την ίδια στιγμή, ένα χρόνο πλέον μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα θύματα της  οδεύουν στις 7.000, το σύστημα περίθαλψης παραμένει άθλιο κι ο λαός μας βρίσκεται κυριολεκτικά ανοχύρωτος… Αλλά τα lockdown και οι απαγορεύσεις έχουν γίνει περίπου μόνιμο καθεστώς. Οι έλεγχοι για επιβολή προστίμων είναι περισσότεροι απ’ τα τεστ για κορωνοϊό. Τώρα ξαναδιαλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, αφού δεν υπάρχουν άλλες κλίνες ΜΕΘ. Πλάι σ΄ αυτά, η εργασιακή ανασφάλεια, η ανεργία, οι «αναστολές εργασίας», η καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, οι εργασιακοί χώροι – γαλέρες, οι νέοι αντεργατικοί νόμοι, το νέο χτύπημα στο δικαίωμα στην ασφάλιση που ετοιμάζεται. Όλα αυτά κάνουν τη ζωή του λαού δυσβάστακτη αλλά δημιουργούν και όρους κοινωνικών εκρήξεων. Η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό, γιαυτό εντείνει την επίθεση  στα δημοκρατικά δικαιώματα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή.

  • Γιαυτό ψήφισε και προσπαθεί να εφαρμόσει το νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση της συμμετοχής σ΄ αυτές. Αλλά και την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης την οποία επιδιώκει, το χτύπημα των απεργιών, τον παραπέρα έλεγχο των σωματείων.
  • Και για να χτυπήσει κάθε επιδίωξη αντίστασης απ΄ τη μεριά της νεολαίας ψήφισε το έκτρωμα Κεραμέως φέροντας την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά και απαγορεύοντας τις συνελεύσεις και την πολιτική και συνδικαλιστική δράση σ΄ αυτά.

Τα σοβαρά αυτά μέτωπα της επίθεσης μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν ΑΙΧΜΕΣ της πάλης του λαού και της νεολαίας!

Οι αγώνες που θα ξεσπάσουν πρέπει να πολιτικοποιηθούν παραπέρα, να συνολικοποιηθούν και να μαζικοποιηθούν. Μέσα στην κίνηση και την πάλη, με την κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης να δίνουν τον τόνο. Χωρίς να επιτρέπεται να αξιοποιηθούν απ’ το ΣΥΡΙΖΑ και τη συστημική του «αντιπολίτευση». Χωρίς την καλλιέργεια νέων αυταπατών, που θα σπείρουν νέες απογοητεύσεις. Χωρίς να σέρνονται πίσω από επιλογές του χώρου της αναρχίας / αυτονομίας που αξιοποιούνται από το κράτος και τους μηχανισμούς του.

  • Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης και της καταστολής. Πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Κανείς νεκρός της πείνας απεργός! Να σταματήσουν οι διώξεις και να ακυρωθούν τα πρόστιμα. Κάτω ο νόμος που ποινικοποιεί τις διαδηλώσεις!
  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη. Δικαίωμα όλων των παιδιών του λαού στις σπουδές, ενάντια στην ένταση των ταξικών φραγμών.
  • Να μην περάσει η νέα αντεργατική και αντιασφαλιστική επιδρομή. Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο. Όχι στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας.
  • Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Προσλήψεις, άνοιγμα νοσοκομείων και ΜΕΘ,μαζικοι εμβολιασμοι αμεσα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! – ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *