«Κλειδώνει» η παράταση της σχολικής χρονιάς -Μέχρι πότε μπορεί να επεκταθεί

Share Button

Με «χειρουργικούς» χειρισμούς προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων.

Ηδη από σήμερα τα σχολεία της χώρας λειτουργούν καθολικά με τηλεκπαίδευση, δίχως να έχει γίνει σαφές, από τους ειδικούς, το πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου τα δια ζώσης μαθήματα. Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», υποστήριξε ότι «η δική μας επιθυμία είναι να λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία. Ομως, οι αποφάσεις των ειδικών υπ
έδειξαν αυτή την απόφαση και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Όταν οι μεταλλάξεις του ιού δείχνουν μετάδοση και στην εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορούμε αυτό να το αγνοήσουμε».

Η κυρία Μακρή ερωτήθηκε και για τις Πανελλαδικές, σημειώνοντας ότι «ο στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους. Η ύλη έχει ήδη μειωθεί κατά 30% περίπου» είπε, εξηγώντας ότι δεν προβλέπεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους από «ειδικές» περιοχές, όπως οι σεισμόπληκτες της Λάρισας, η υφ. Παιδείας τόνισε ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται τώρα, αλλά τον Σεπτέμβριο.

«Κλειδώνει» η παράταση της σχολικής χρονιάς

Για τα σχολεία πάντως, τα δεδομένα δείχνουν ότι το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην παράταση της σχολικής χρονιάς. Η κυρία Μακρή επισήμανε ότι «είναι ένα θέμα που συζητείται, χωρίς να το έχουμε αποφασίσει», ενώ για τους λόγους που οδηγούν σε αυτή την απόφαση προσέθεσε:

«Δεν είναι για την κάλυψη της ύλης. Ευτυχώς η ύλη έχει καλυφθεί με την τηλεκπαίδευση. Θεωρείται όμως ότι η δια ζώσης διδασκαλία, η επαναφορά των μαθητών στην τάξη, η επαφή με μαθητές και συμμαθήτριες θα παίξει σημαντικό ρόλο»

Η Ζέττα Μακρή είπε ότι εάν αποφασιστεί η παράταση «η εκτίμησή μου είναι πως θα είναι για δυο εβδομάδες, μέχρι τέλος Ιουνίου. Σε καμία περίπτωση δεν θα πάει Ιούλιο, όπως έχει δηλώσει και η υπουργός». Σε αυτό το διάστημα «ενδεχομένως να γίνουν και επαναλήψεις της ύλης» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ότι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν έγκαιρα για τις αποφάσεις, «όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα».

Πιθανώς πριν το Πάσχα το voucher 200 ευρώ

Ενα άλλο ζήτημα που εκκρεμεί είναι το πολυαναμενόμενο voucher 200 ευρώ που θα δοθεί σε οικογένειες μαθητών (και νέων έως 24) για την αγορά λάπτοπ, τάμπλετ ή και σταθερού υπολογιστή. «Είμαστε ένα από τα υπουργεία που έχουν εμπλοκή σε αυτό, μαζί με το Ανάπτυξης και το Εργασίας. Πρώτα θα βγει το ΦΕΚ, μετά τη πλατφόρμα για τους παρόχους και έπειτα η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του voucher. Θα γίνει βάσει εισοδηματικών κριτηρίων του ΟΠΕΚΑ» τόνισε η Ζέττα Μακρή και καταλήγοντας είπε:

«Το voucher θα το λάβουν 525.000 άτομα ηλικιών από 4 έως 24 ετών και θα καλυφθούν περίπου 325.000 οικογένειες. Εχει μπει στις ράγες το θέμα. Εκτιμώ ότι θα γίνει προ του Πάσχα»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *