Κλιμάκιο του Συνδυασμού “Μαζί για την Ηγουμενίτσα” στην Πέρδικα: Συζήτηση για την ελιά και τη βελτίωση του πρωτογενή τομέα

Share Button

Συζήτηση στην Πέρδικα για την ελιά και γενικά τη βελτίωση του πρωτογενή τομέα!

Οι βασικές μας προτάσεις:

📌Άμεση καταγραφή όλων των γεωργικών γαιών που βρίσκονται στο Δήμο Ηγουμενίτσας και δημιουργία Γεωργικού Μητρώου του Δήμου, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η καταγραφή αυτή δεν θα περιλαμβάνει μόνο την έκταση αλλά και την πραγματική χρήση και την κατάσταση που αυτές βρίσκονται (βοσκότοποι, καλλιεργήσιμα χωράφια, ελαιώνες). Η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί, θα αποτελέσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, σημαντικό εγαλείο για τη στήριξη του αγροτικού μας τομέα.

📌Εκμετάλλευση της “σχολάζουσας” δημοτικής περιουσίας με άμεση δημοπράτηση των εκτάσεων αυτών σε κτηνοτρόφους- αγρότες, για πολυετή μίσθωση, με ταυτόχρονη εποπτεία για την καλή τους χρήση.

📌Συγκρότηση συνεργείων για την εκμετάλλευση των εκτάσεων που θα παραμείνουν στο Δήμο.

📌Διανοίξεις και βελτιώσεις αγροτικών δρόμων πρόσβασης σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

📌Συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς για επιμορφωτικά σεμινάρια και διαλέξεις στους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα
(με αυτοχρηματοδότηση ή συγχρηματοδότη απο ΕΛΓΟ). Δημιουργία κατάλληλου χώρου στο Δήμο Ηγουμενίτσας για την πραγματοποίηση αυτών των σεμιναρίων- διαλέξεων.

📌Συνεργασία με Πανεπιστήμια και ιδιωτικούς φορείς για δημιουργία Προιόντων Γεωγραφικής Ένδειξης ή Ονομασίας Προέλευσης (πρωτογενή ή μεταποιημένα).

✅️Δίνουμε πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα!
✅️Στόχος μας, ένας Δήμος Ηγουμενίτσας δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο!

#Μαζί_γιατην_Ηγουμενίτσα
#Μαζί_γιατο_μέλλον
#εμείςΜπορούμε
#εμείςΑντώνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *