Κολυμβητικός περίπατος “IONIAN EXPLORES SWIMMING DREPANOS 2023” στις 6 Αυγούστου στην παραλία Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Κολυμβητικός περίπατος με την ονομασία “IONIAN EXPLORES SWIMMING DREPANOS 2023” θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Δρεπάνου στις 6 Αυγούστου υπό την αιγίδα του Εμποροβιοτεχνικού  Συλλόγου Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα με τις κολυμβητικές διαδρομές, θα πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

H διοργάνωση  θα προσφέρει την δυνατότητα για την συλλογή πόντων για κάθε κολυμβητή που θέλει να συμμετάσχει στην βαθμολογική κατάταξη άμιλλας  με την γενικότερη ονομασία “IONIAN SWIMMING CHALLENGE“ που προκύπτει από τις ανεξάρτητες διοργανώσεις κολυμβητικών περιπάτων της Άρτας, Ηγουμενίτσας, Μεσολογγίου, Πρέβεζας και Παξών. Κάθε χρόνο θα γίνεται μια εκδήλωση επιβράβευσης στους συμμετέχοντες  και τους αρωγούς αυτής της διοργάνωσης. Κάθε χρόνο η τελική απονομή    θα πραγματοποιείται  σε μια από αυτές τις πόλεις  που συμμετέχουν  στη διοργάνωση μετά από  κλήρωση που θα γίνει με το πέρας των κολυμβητικών  περιπάτων που  πραγματοποιείται κάπου πριν τα Χριστούγεννα.

Η έμπνευση της διοργάνωσης ανήκει σε μια ομάδα φυσιολατρών, μεταξύ και ο εραστής της θάλασσας Ηγουμενιτσιώτης Σταύρος Βένος.

Σκοπός είναι η γνωριμία με την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης  όλο και  περισσότερων ανθρώπων  και η  διάδοσή της ως μια σύγχρονη Αθλητική και Τουριστική Δράση, που θα ωθήσει την ανάπτυξη του εμπορίου με εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες από την ανάγκες που θα δημιουργηθούν για την ανάπτυξη του θαλάσσιου εναλλακτικού τουρισμού, προωθώντας και  υποστηρίζοντας παράλληλα και έμπρακτα την προστασία του περιβάλλοντος, όπως διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικότερα το κίνημα για καθαρές ακτές και θάλασσες.

Η διοργάνωση συμβάλει και προωθεί επιπρόσθετα τον εθελοντισμό και την αειφόρο ανάπτυξη στην περιοχή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο σχεδιασμός μας συνίσταται στη διοργάνωση δύο κύριων κολυμβητικών περιπατητικών διαδρομών  σε κυκλική ροή.

  1. Η πρώτη 3000 μ. περίπου.
  2. Η δεύτερη 6000 μ. περίπου.

 

Στις δύο διαδρομές  θα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από 16 ετών και άνω, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ή πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, εφόσον είναι βέβαιοι για τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Επιπρόσθετα για τους ανήλικους θα χρειάζεται και ενυπόγραφη συγκατάθεση γονέα ή κηδεμόνα.

Όλοι βέβαια οι  κολυμβητές  που θα συμμετάσχουν  θα υπογράψουν  υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν  την ευθύνη οι ίδιοι για τη συμμετοχή και δεν θα έχουν καμία επί πλέον απαίτηση από τους διοργανωτές.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί από την παραλία του δρεπάνου, παράπλευρα και  δεξιά του κάμπινγκ DREPANOS και δεξιά του ιστού της γαλάζιας σημαίας  στην οποία θα υπάρχει και όλος ο μηχανισμός της διοργάνωσης και θα παρουσιαστεί και το πολιτιστικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει τη λήξη των εκδηλώσεων.

Η διαδρομή των 3000 μ και 6000 μ θα κατευθυνθεί γύρω από σηματοδοτημένο χώρο προς το Μακρυγιάλι  και με επιστροφή προς το κάμπινγκ του Δρέπανου, δηλαδή οι κολυμβητές/τριες θα ακολουθήσουν διαδρομή που θα ορίζεται από σημαδούρες παράλληλα με την ακτή σε μικρή απόσταση 30- 40 μ και θα επιστρέφουν στη συνέχεια περιμετρικά με τερματισμό στον χώρο εκκίνησης.

 

Στη διαδρομή  θα τοποθετηθούν  σημαδούρες σε  απόσταση  ανά  500μ παράλληλα με την  ακτή  και στο (σημείο εκκίνησης).

Τα μέτρα ασφαλείας  θα είναι τα προβλεπόμενα που θα μας υποδείξουν  οι Λιμενικές , Αστυνομικές  και η Περιφερειακή και Δημοτική  Αρχή .

Ο Οργανισμός μας θα αναλάβει όλη τη διαδικασία οργάνωσης, την εξεύρεση εθελοντών ή επαγγελματιών με αμοιβή για δραστηριότητες που απαιτούνται, όπως εγγραφή συμμετεχόντων, βάρκες συνοδοί, ναυαγοσώστες, γραμματειακή, τεχνική υποστήριξη, την εξεύρεση της όποιας υποδομής απαιτηθεί, τη δημιουργία συνεργασιών καθώς και την όλη διαφημιστική καμπάνια της εκδήλωσης και την εξασφάλιση  των σχετικών αναμνηστικών προς τους συμμετέχοντες.

Ο εμπορικός σύλλογος, έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μαραθώνιας & Χειμερινής Κολύμβησης « Άλς» που αποδέχτηκε να υποστηρίξει  τεχνικά το έργο μας.  Επίσης θα απευθυνθεί σε  τοπικούς φορείς της Θεσπρωτίας και ειδικότερα  τον ΟΛΗΓ ΑΕ .ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, Π. Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΠΑΚΠΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ και σύλλογο  Ενοικιαζομένων Δωματίων,  και όποιον άλλον  τοπικό φορέα θέλει να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή.

Για την καλύτερη και πιο ευέλικτη διαδικασία του σχεδιασμού και υλοποίησης της παραπάνω πρότασης  ο πρόεδρος προτείνει προς το Δ.Σ να συγκροτηθεί μια τριμελής επιτροπή από μέλη του Συλλόγου που διαθέτουν εξειδικευμένα προσόντα, γνώση και εμπειρία που θα έχουν την κύρια ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης της ανωτέρω ΔΡΑΣΗΣ. Φυσικά και όλο το Δ.Σ αλλά και όσα μέλη και φίλοι του Συλλόγου το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετέχουν στην υλοποίηση αυτής της Δράσης.

Απώτερος στόχος και με βάση την εμπειρία και τις  διασυνδέσεις του συλλόγου μας είναι να δοθεί  πανελλήνια όσο  και  διεθνής διάσταση στα επόμενα έτη, κάτι που θα ωφελήσει ποικιλόμορφα των εμπορικό κόσμο και το επιχείρων στην Ηγουμενίτσας  αλλά  και στην ευρύτερη περιοχή .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *