Κορονοϊός: Έτσι ζήσαμε τον πόλεμο στα νοσοκομεία/Βασίλης Γιόγιακας: Κρατώ το αίτημα να στηριχθούν τα νοσοκομεία

Share Button

Bουλευτικό κοστούμι ή ιατρική ποδιά.  Δέκα βουλευτές γιατροί από 4 κόμματα άφησαν για ένα μήνα τα βουλευτικά έδρανα, στο αποκορύφωμα του β’ κύματος της πανδημίας του κορονοϊού που θέρισε τη χώρα και ξαναέβαλαν τις ιατρικές τους ποδιές, βοηθώντας εθελοντικά από το παλιό τους μετερίζι. Αν και στο παρελθόν υπηρέτησαν στο ΕΣΥ ακόμη και ως διευθυντές, ρίχτηκαν στη μάχη αυτή τη φορά ως απλοί στρατιώτες ενώ εντάχθηκαν κανονικά μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα εφημεριών. Είδαν συναδέλφους γιατρούς να νοσούν και να τίθενται εκτός μάχης, να μετακομίζουν σε νοσοκομεία άλλων πόλεων για να τα στηρίξουν.

Αντίκρυσαν υγειονομικό προσωπικό κουρασμένο και αγχωμένο να δίνει ενωμένο με αυταπάρνηση τον αγώνα για να αντέξει το σύστημα. Άκουσαν παράπονα και αιτήματα των συναδέλφων τους ενώ όταν χρειάστηκε ανέλαβαν και τον άχαρο ρόλο του τηλεφωνητή, ενημερώνοντας συγγενείς ασθενών που έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό. Επιστρέφοντας σταδιακά στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα δηλώνουν έτοιμοι να ξαναριχτούν στην πρώτη γραμμή όταν χρειαστεί. Κρατούν όλοι την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ και ζητούν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Οι περισσότεροι γιατροί που εντάχθηκαν εθελοντικά στο ΕΣΥ ανήκουν στην 5η ΥΠΕ με συνολικά πέντε υγειονομικούς. 

Βασίλης Γιόγιακας: Κρατώ το αίτημα να στηριχθούν τα νοσοκομεία

 

Στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όπου έκανε τα πρώτα του βήματα ως γιατρός, κάνοντας ειδικότητα επέστρεψε εθελοντικά αρχές Δεκέμβρη ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.  Ο καρδιολόγος και βουλευτής Θεσπρωτίας εντάχθηκε στην κλινική με τις στεφανιογραφίες στην φάση ύφεσης του δεύτερου κύματος. «Οι συνάδελφοί μου είχαν την αγωνία γιατί καθυστερήσαμε να ενταχθούμε καθώς περιμέναμε να βγει η σχετική τροπολογία. Έζησα από μέσα την αγωνία τους για να αντέξει το σύστημα. Πραγματικά υπερβάλαν εαυτόν. Συγκινήθηκα και με παρακίνησε ο αγώνας τους να προσφέρω και γω ως γιατρός» δήλωσε στο ethnos.gr. Εδώ και λίγες μέρες επέστρεψε στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, κουβαλώντας μαζί του πέρα από τις δυνατές στιγμές που έζησε και το αίτημα των γιατρών να στηριχθούν τα νοσοκομεία και να πλαισιωθούν με όσους περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό γίνεται. «Είμαι εδώ αν ξαναχρειαστεί να προσφέρω».

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας

 

www.ethnos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *