Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Παντοπωλείου στους Φιλιάτες

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην στοά του Παλαιού Δημαρχείου Φιλιατών τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Φιλιατών.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρόν ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης Μπέζας και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)  κ. Γιώργος Πατούλης.

To Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο ιδρύθηκε από το Δήμο Φιλιατών σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και λειτουργεί ως παράρτημα του Iατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχουν ιδρύσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σκοπός του Ιατρείου – Φαρμακείου είναι η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους ανασφάλιστους πολίτες του Δήμου Φιλιατών και η ταυτόχρονη υλοποίηση  προγραμμάτων  πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης στην τοπική κοινωνία. Το Ιατρείο λειτουργεί με την παροχή υπηρεσιών από εθελοντές ειδικευμένους ιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, καθώς και εθελοντές του  Δήμου Φιλιατών  στη διοικητική, γραμματειακή και νοσηλευτική στήριξη. Παράλληλα, παρέχεται υγειονομικό υλικό από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τις πρώτες ανάγκες της φαρμακευτικής αγωγής των ανασφάλιστων ασθενών.

 

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.