Κώστας Βιρβίλης: Γιατί θα είμαι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στο δήμο Ηγουμενίτσας με τον Παναγιώτη Νταή

Share Button

Με αυτή τη δημοσίευση θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις επερχόμενες εκλογές θα είμαι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στο δήμο Ηγουμενίτσας, με την παράταξη «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» επικεφαλής της οποίας είναι ο κος Νταής Παναγιώτης. Πριν σας πω λίγα πράγματα για εμένα, θα απαντήσω σε μερικά πιθανά ερωτήματά σας.

Έχει κομματική ταυτότητα η εν λόγω παράταξη;

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιλέξω να εκτεθώ σε αυτό το νέο εγχείρημα αποτέλεσε ότι οι κομματικές μας ταυτότητες θα μείνουν στο συρτάρι. Επομένως, δηλώνω ευθαρσώς ότι η παράταξη «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» δε φέρει καμία κομματική ταυτότητα.  Άλλωστε κάτι τέτοιο έχει ήδη τονιστεί και από τον ίδιο τον υποψήφιο δήμαρχο της παράταξής μας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «…κατερχόμαστε ως ένας ανεξάρτητος, αποκλειστικά αυτοδιοίκητος συνδυασμός…».

Θεωρώ τον εαυτό μου καταλληλότερο από τους υπολοίπους για αυτή τη θέση;

Πριν απαντήσω αυτό το ερώτημα, θα ήθελα να σας πω ότι στη ζωή μου δεν πορεύομαι ανταγωνιζόμενος τους γύρω μου. Η κατά καιρούς συμμετοχή μου σε διάφορα συνδικαλιστικά και θεσμικά όργανα, σε συνδυασμό με την αγάπη μου για αυτόν τον τόπο και την όρεξή μου να προφέρω τα μέγιστα, θεωρώ ότι αποτελούν όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για την επιτυχημένη τοπική διοίκηση της πόλης μας.

Γιατί με την παράταξη αυτή και όχι με κάποια άλλη (όπως στο παρελθόν);

Η επιλογή μου τα ταχθώ με την παράταξη «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» είναι συνειδητή και οφείλεται στη βαθιά επιθυμία μου να είμαι ένας εκ των οποίων θα συμβάλλουν σε μία νέα εποχή για το δήμο μας. Ως άνθρωπος, λειτουργώ ακούγοντας απροκατάληπτα την άποψη όλων και προσπαθώ να εκφράζω με τον καλύτερο και πιο τεκμηριωμένο τρόπο τη δική μου. Διαπιστώνοντας λοιπόν, την ύπαρξη ενός κοινού οράματος για το μέλλον της Ηγουμενίτσας και αφού πίστεψα στους ανιδιοτελείς σκοπούς, στη γνώση και στο ήθος του επικεφαλής της παράταξής μας και υποψηφίου δημάρχου, κ. Νταή Παναγιώτη, αποφάσισα να συνεργαστώ μαζί του.

Έχοντας αναφέρει τα προηγούμενα, θα ήθελα να συστηθώ λίγο καλύτερα για όσους δε με γνωρίζουν. Ονομάζομαι Βιρβίλης Κωνσταντίνος του Λάμπρου, είμαι 53 ετών και ασκώ το επάγγελμα του καθηγητή φυσικής αγωγής. Εδώ και 27 χρόνια είμαι προπονητής στην ομάδα στίβου του Πρωτέα Ηγουμενίτσας. Η ενασχόληση με τα κοινά για εμένα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, εφόσον διατελώ αντιπρόεδρος στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και αποτελώ μέλος της επιτροπής ΚΟΕΣΑΔ της διεύθυνσης φυσικής αγωγής του υπουργείου παιδείας. Επίσης, είμαι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα Ηγουμενίτσας του δήμου Ηγουμενίτσας, υπήρξα αντιπρόεδρος στο ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας και μέλος των σχολικών επιτροπών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ηγουμενίτσας. Παράλληλα, έχω συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές, διάφορους φορείς και πολλά, ανεξάρτητα μεταξύ τους συλλογικά όργανα.

Κλείνοντας με το ρητό του Αθηναίου ρήτορα Ισοκράτη «Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν.» εύχομαι ολόψυχα επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους αυτών των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *