ΚΠΕ Φιλιατών: Επίσκεψη στη Θεσπρωτία των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή (+ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Share Button

goulandri1Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών, είχε τη χαρά να συμμετάσχει στην ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη ιστορική, πολιτιστική και περιβαλλοντική περιήγηση στη Θεσπρωτική γη του σωματείου των Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στα πλαίσια της οικο-τουριστικής εκδρομής που πραγματοποιήθηκε τις 25, 26, 27 και 28 Οκτωβρίου.

Ένας από τους βασικούς οδηγούς σε αυτή την περιήγηση ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης του ΚΠΕ Φιλιατών κ. Μιχάλης Αράπογλου, αρχιτέκτων, Δρ Ανθρωπογεωγραφίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

* Κυριακή 25/10: άφιξη στην Παραμυθιά όπου έγινε μια ενημέρωση από τη Δήμαρχο του Δήμου Σουλίου για ιστορικά και πολιτιστικά θέματα του τόπου.

* Δευτέρα 26/10: ξενάγηση στα Γίτανα από τον αρχαιολόγο κ. Στέφανο Βασιλειάδη και στη συνέχεια επίσκεψη στο Βουθρωτό με τα ευρήματα προϊστορικών, ελληνικών, ρωμαϊκών χρόνων, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

* Τρίτη 27/10: μετάβαση στην Ι.Μ. Γηρομερίου και στη συνέχεια πεζοπορία στο καλντερίμι του Λάγγαρη και στους νερόμυλους της Δάφνης. Ακολούθησε επίσκεψη στους χώρους του ΚΠΕ Φιλιατών στη Βρυσέλλα όπου παρουσιάστηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου και προβλήθηκε η ταινία «Θεσπρωτία…στα χρώματα της παράδοσης».

* Τετάρτη 28/10: αναχώρηση για το έλος Καλοδικίου και περιήγηση στην Αχερουσία λίμνη και τις πηγές του Αχέροντα. Επίσης, επίσκεψη-ξενάγηση στο Νεκρομαντείο.

goulandri6goulandri5goulandri4goulandri3goulandri2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.