Κραυγή αγωνίας για το μέλλον των γυμναστηρίων

Share Button

«Τα έσοδα είναι μηδενικά και τα έξοδα τρέχουν», λένε ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, ένας από τους πιο βαριά πληττόμενους κλάδους από την πανδημία του κορωνοϊού, αφού αθροιστικά λόγω των μέτρων έχουν αναγκαστεί να κατεβάσουν ρολά για περίπου έναν χρόνο.

Το πρώτο lockdown του περασμένου Μαΐου «γονάτισε» τους επαγγελματίες του κλάδου, με αρκετούς να καταφέρνουν να σώσουν την τελευταία στιγμή τις επιχειρήσεις τους. Ωστόσο η δεύτερη υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας του Νοεμβρίου, όπως φαίνεται θα αποτελέσει για πολλούς την χαριστική βολή, εάν αναλογιστούμε ότι τα γυμναστήρια θα είναι από τους τελευταίους κλάδους που θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να προσφέρουν ξανά τις υπηρεσίες τους.

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον των γυμναστηρίων

Όπως λέει ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου «τα πράγματα στην δεύτερη υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας είναι πολύ χειρότερα. Είναι καταστροφική περίοδος για εμάς. Μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες και δεν ξέρουμε πόσοι θα επιβιώσουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία για τα γυμναστήρια ναι μεν προσφέρουν κάποια στήριξη, ωστόσο δεν είναι επαρκή προκειμένου να καλύψουν τη ζημιά που έχει δημιουργηθεί. Ταυτόχρονα όπως τονίζει ο κ. Κλεοβούλου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων έχει καταγγείλει επανειλημμένα την παράνομη λειτουργία γυμναστηρίων παρά το lockdown, κάνοντας λόγο για επιτήδειους που παραβιάζουν την δεοντολογία, την ηθική και την συναδελφικότητα. «Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είμαστε κλειστοί», υπογραμμίζει.

Οικονομικό αδιέξοδο και στο βάθος… λουκέτα

Πριν το πρώτο lockdown σε όλη την επικράτεια λειτουργούσαν 2.500 μονάδες παροχής σωματικής άσκησης με συνολικά 42.00 εργαζόμενους (γυμναστές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό).

Ωστόσο όπως λένε επιχειρηματίες το μέλλον για τα γυμναστήρια μοιάζει δυσοίωνο, αφού πολλοί πιθανότατα να μην καταφέρουν να ανοίξουν ξανά τις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι να χάσουν την εργασία τους.

Το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων διαμορφώνουν οι εξής δύο παράγοντες:

Πρώτον: Τα γυμναστήρια προσφέρουν υπηρεσίες συμβολαίων, γεγονός που μεταφράζεται σε μηδενικά έσοδα, καθώς όταν αρθεί το lockdown οι πελάτες θα πρέπει να εκτελέσουν την συνδρομή που έχουν ήδη προπληρώσει

Δεύτερον: Την μειωμένη προσέλευση του κόσμου, ιδίως των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας λόγω του φόβου με την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *