Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές στις 21 Μαΐου

Share Button

Την Κυριακή 21 Μαΐου θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, κατά την διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές θα γίνουν το αργότερο έως αρχές Ιουλίου, σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Η δική μας δουλειά συνεχίζεται. Προχωράμε μαζί, αλλάζοντας την Ελλάδα, αυτό είναι το σύνθημα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, η σημερινή  συνεδρίαση συμπληρώνει έναν κύκλο 50 τακτικών συνεδριάσεων Υπουργικού Συμβουλίου που μεταφράζεται σε 402 νόμους που καλύπτουν όλο το φάσμα της δημόσιας πολιτικής.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν ενώ «αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλες κρίσεις». Εξελίξεις, που όπως είπε, η πολιτεία ύψωσε ισχυρά αναχώματα. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, η οποία, όπως είπε, ανέδειξε τις ελλείψεις που έχει ακόμα το κράτος μας. Νησίδες αναχρονισμού που αντιστέκονται στη συλλογική πρόοδο, δίπλα σε ανεύθυνες συμπεριφορές που την υπονομεύουν. «Η ανατροπή όλων αυτών καθίσταται έτσι μια σαφής προτεραιότητα για την επόμενη μέρα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα και πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες» τόνισε και ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν την 21η Μαΐου ενώ οι δεύτερες το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Όπως είπε είναι προγραμματισμός σύμφωνα με τις συνταγματικές προθεσμίες.

Ακόμα τόνισε ότι οι πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει ενώ η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει. «Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *