Κυρ. Μητσοτάκης: Πακέτο μέτρων 1,1 δισ. για 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους και νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ

Share Button

Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων, την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα, περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που σκιαγράφησε με μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Aύριο το πρωί, οι Υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης θα ανακοινώσουν ένα τρίμηνο πρόγραμμα σημαντικών πρόσθετων ενισχύσεων. Πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη. Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι «συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Επισήμανε ότι όλα αυτά πλαισιώνονται από τον νέο, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και από την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού. «Γιατί οι μισθοί στη χώρα μας είναι, δυστυχώς, ακόμα χαμηλοί. Και η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα», συμπλήρωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *