Κυρ. Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών με την πρώτη δόση εμβολίου

Share Button

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών Κεντρικός στόχος, να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ώστε να επιταχυνθεί η δημιουργία του πολυπόθητου τείχους ανοσίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός ανέφερε πως έχει έρθει η ώρα να επιβραβεύσει τους νέους που δοκιμάστηκαν έντονα την περίοδο της πανδημίας. Με την πρώτη δόση του εμβολίου τους οι νέοι θα λαμβάνουν μια προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ.

«Ήρθε η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει τους πολίτες από 18 -25 ετών», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κάρτα αυτή θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

Η κάρτα θα έχει το όνομα freedom pass και αφορά 940.000 πολίτες περίπου ενώ θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

«Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα.

Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Κρατάμε τη μάσκα, όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Η κάρτα θα ονομάζεται freedom pass».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *