Κυβέρνηση: Μεταφέρει την Πρωτομαγιά στις 9/5 -Πώς θ’ ανοίξουν καταστήματα, σχολεία, εκκλησίες, ξενοδοχεία

Share Button

Για το «πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων» (σ.σ. στις 9 Μαΐου) μεταφέρεται ο εορτασμός της πρωτομαγιάς, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να μην πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις την ερχόμενη Παρασκευή 1/5, λέγοντας ότι «είναι κρίμα οι συναθροίσεις να μας πάνε πίσω» σε σχέση με την πανδημία. Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με δηλώσεις του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ότι το ΚΚΕ θα διαδηλώσει κανονικά την πρωτομαγιά τηρώντας όλα τα μέτρα, ο κ. Πέτσας κάλεσε εκ νέου και τα συνδικάτα και τα πολιτικά κόμματα «να αντιληφθούν ότι αυτή η πρωτομαγιά είναι διαφορετική από τις άλλες». Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει αν θα απαγορευθούν συγκεντρώσεις και πορείες για την πρωτομαγιά. 

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η σταδιακή άρση των μέτρων, «που θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους», θα γίνει ως εξής:

-Στις 4 Μαΐου τα κομμωτήρια, οι μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και οι επιχειρήσεις ατομικής υγιεινής.

-Στη συνέχεια οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

-Ακολουθούν οι επιχειρήσεις και τα μεγαλύτερα καταστήματα.

-Εν συνεχεία, θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά 12μηνης διάρκειας και – αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών- και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.

Αναφορικά με την κατάργηση του SMS, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε θα γίνει από τις 4 Μαΐου, ενώ για την μετακίνηση εκτός νομού τόνισε ότι θα γίνει σταδιακά και «σε διαφορετικές φάσεις…ώστε να αποτραπεί η μαζική μετακίνηση προς χωριά και νησιά».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η σταδιακή άρση των μέτρων θα γίνει με:

-Τήρηση αποστάσεων

– Πιθανή χρήση μάσκας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.