Λαϊκή Αντίσταση: Αγωνιστικό κάλεσμα για το ξεκίνημα μαζικών κινητοποιήσεων

Share Button

laiki antistasiΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΕΙ

ΝΑ ΦΡΑΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Με καταιγιστικό ρυθμό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγου-μένου επίθεση σε όλο τον εργαζόμενο λαό, σε εργάτες, αγρότες, υπαλλήλους, νεολαία, επαγγελματίες. Επίθεση στο Ασφαλιστκό, μειώσεις συντάξεων και μισθών, άγρια φοροεπιδρομή με αυξήσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ, τσάκισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, απελευθέρωση αγοράς εργασίας και επαγγελμάτων, διάλυση Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας εφαρ-μογή των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» της «εργαλειο-θήκης» του ΟΟΣΑ με «αξιολόγηση»-διαθεσιμότητες, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις, διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο για όλους τους εργαζόμενους, προδιαγράφουν ένα μαύρο μνημονιακό χειμώνα, ανείπωτης φτώχιας, ανεργίας και δυστυχίας.

Το τρίτο μνημόνιο, προϊόν της «διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, με σύμβουλο τις ΗΠΑ (!!!), κατέληξε στην υποταγή στους ιμπεριαλιστές-δυνάστες της χώρας, σε μια νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία με την ΕΕ, που φέρνει την σφραγίδα της πολιτικής της διπλής ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από ΕΕ και ΗΠΑ και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.

Ο Αλ. Τσίπρας σπεύδει με ένα νόμο να περάσει, μεμιάς, 48 προαπαιτούμενα, με αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» του τρίτου μνημονίου, μιμούμενος επακριβώς την αντιδημοκρατική πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχει μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε πρωτοκολλητή των υπαγορευμένων από την ΕΕ και το ΔΝΤ αντιλαϊκών νόμων.

Ο λαός μας που βιώνει ήδη τις βαριές συνέπειες των δύο πρώτων μνημονίων δεν πρέπει να τους αφήσει να περάσουν. Στο πλάι της κυβέρνησης να εφαρμόσει αυτήν την εξοντωτική πολιτική βρίσκονται, παρά τα αντιπολιτευτικά παιχνίδια τους στην Βουλή, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τα κόμματα που όλα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.

Οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ υιοθετούν βαριεστημένα την πρόταση του ΠΑΜΕ για μια 24ωρη απεργία-λιανοντουφεκιά, για την τιμή των όπλων, στις 12 Νοέμβρη, αφού τα περισσότερα μέτρα θα έχουν ήδη περάσει, χωρίς καμιά προετοιμασία, σχέδιο και κλιμάκωση.

Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο καθαρό πως η ελπίδα για να ανακοπεί η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων βρίσκεται στην ενίσχυση του μαζικού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα του λαού. Στο δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Ο λαός μπορεί να στηριχτεί μόνο στη δική του μαζική πάλη για να εμποδίσει το πέρασμα των εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου.

Είναι ανάγκη τώρα οι εργαζόμενοι, η αγροτιά, όλα τα λαϊκά στρώματα, στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους συλλόγους, να κινητοποιηθούν αποφασιστικά για να υπάρξει ένας μεγάλος λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-μνημονιακών κομμάτων-ΕΕ-ΔΝΤ.

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για το ξεκίνημα μαζικών εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων, με συλλαλητήρια, διαδηλώσεις, απεργίες που θα δημιουργήσουν ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αγώνα για την απόκρουση της λαίλαπας των μέτρων του τρίτου μνημονίου

* ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ «ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ»

* Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

* ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

* ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *