Μ.Κάτσης: Απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις τηλεποικοινωνίες κατά την διάρκεια της πανδημίας

Share Button

Πρωτοβουλίες για την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις τηλεπικοινωνίες το διάστημα ισχύος των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας κορωνοϊού, ζητούν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Μάριο Κάτση, κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι πρέπει να δοθούν διευκολύνσεις που αφορούν σε:

Αναστολή, για όσο διάστημα χρειαστεί, κάθε διακοπής σύνδεσης και επανασύνδεση όλων των συνδέσεων που έχουν διακοπεί λόγω οφειλών.

Παροχή δωρεάν πακέτων χρόνου ομιλίας, sms και δεδομένων internet κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες τους, για όσο διάστημα είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα, κατά τα πρότυπα των προσφορών που ήδη οι εταιρείες ενεργοποιούν σε περιόδους εορτών και διακοπών.

Ελάφρυνση τρεχουσών οφειλών των επιχειρήσεων που έκλεισαν ή θα κλείσουν αναγκαστικά από τα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση, για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι τα τιμολόγια σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας παραμένουν σήμερα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και επισημαίνουν ότι οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας έχουν αναπτύξει στρατηγική δράσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που τώρα πρέπει να ενεργοποιηθούν.

«Η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στις συνθήκες που θα διαμορφωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα λόγω των περιοριστικών μέτρων και συστάσεων των Αρχών, αναμένεται να αποτελέσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και προστασίας του κοινωνικού συνόλου», αναφέρουν οι βουλευτές και επισημαίνουν ότι μια σειρά από προληπτικά μέτρα και συστάσεις των Αρχών, όπως η τηλεργασία, αλλά και η κατ’ οίκον παραμονή, απαιτούν, για λόγους ασφαλείας των πολιτών και ομαλής λειτουργίας δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων, την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.