Μ. Κάτσης: Κάνει monetize τις κρατικές εφαρμογές για κινητά η κυβέρνηση στις πλάτες των πολιτών;

Share Button

Σχετικά με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Θηρευτές προσωπικών δεδομένων οι εφαρμογές του GOV.GR για κινητά» αλλά και τη σχετική απάντηση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Μάριος Κάτσης προέβη στη σχετική δήλωση:

«Το ρεπορτάζ της Εφ.Συν. αναδεικνύει πτυχές ενός εξόχως σοβαρού ζητήματος που ανησυχεί τους πολίτες, αυτού της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Οι ψηφιακές εφαρμογές για κινητά της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr που χρησιμοποιούν χιλιάδες πολίτες για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους οφείλουν να είναι ασφαλείς και να σέβονται απαρέγκλιτα τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ούτε ο κ. Πιερρακάκης ούτε κανείς από το Υπουργείο απαντά για ποιό λόγο κρατικές εφαρμογές να χρησιμοποιούν αναγνωριστικό διαφήμισης και διαφημιστικά coockies. Το ερώτημα είναι απλό: Κάνει monetize τις κρατικές εφαρμογές για κινητά η κυβέρνηση στις πλάτες των πολιτών; Eπίσης, ιδιαιτέρως σημαντικό είναι όχι μόνο το Υπουργείο να μη διαβιβάζει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών σε τρίτη χώρα ή διεθνή οργανισμό όπως μας διαβεβαιώνει ως οφείλει, αλλά και να απαγορεύεται ρητά η διαβίβαση δεδομένων σε φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες.

Η κυβέρνηση του υπερκοριού κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύβεται και οφείλει απαντήσεις σε μια κοινωνία που δεν της έχει πια καμία εμπιστοσύνη. Για εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η ψηφιακή μετάβαση πρέπει να γίνει με ασφάλεια και προστασία των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας επί του πεδίου είναι μείζον και δεν θα αποφύγουν τον έλεγχο και τις απαντήσεις χαρακτηρίζοντάς τες υποτιμητικά “λεπτομέρειες”»

Μάριος Κάτσης/Βουλευτής Θεσπρωτίας

Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης KO ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *