Μ. Κάτσης: Όχι στο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά που σχεδιάζει η διοίκηση με τις πλάτες της κυβέρνησης

Share Button

‘’Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη από την ψήφιση του αντεργατικού νόμου Χατζιδάκη – Μητσοτάκη και ήδη άρχισε η εφαρμογή του από τον τραπεζικό κλάδο. Το επικείμενο κλείσιμο της τράπεζαςΠειραιώς στην Παραμυθιά, δεν είναι δυστυχώς ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο επεισόδιο στην υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και των τοπικών οικονομιών της Θεσπρωτίας. Η κυβέρνηση έλυσε τα χέρια στους τραπεζίτες ώστε να βάλουν μπρος το σχέδιο για λουκέτα σε υποκαταστήματα και μείωση προσωπικού. Δεν είναι τυχαίο ότι αναστολές παλαιότερων αποφάσεων για λουκέτα λήγουν τώρα, όπως επίσης δενείναι τυχαίο ότι οι εκατοντάδες αποφάσεις για κλεισίματα καταστημάτων τραπεζών σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν παρθεί την τελευταία διετία. Το είδαμε με την AlphaBank και πλέον και την Πειραιώς στην Παραμυθιά, τηνΕθνική και την Πειραιώς στους Φιλιάτες.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει, αν σκεφτεί κανείς πως μόλις την περασμένη άνοιξη το Δημόσιο, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχασε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της ληστρικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έκανε η τράπεζα Πειραιώς. Λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Μιλάμε για τις ίδιες τράπεζες όπου με τις 3 ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια επιβάρυναν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οπότε ας αφήσουν τις τεχνοκρατικές δικαιολογίες οι διοικήσεις, και ας πάψει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από αυτές. Η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματοςπληρώθηκε με αίμα από τους πολίτες, δεν ήρθε από τα φυτευτά goldenboysτων τραπεζών, ούτε από τους «άριστους» του Μητσοτάκη. Αυτοί μόνο χρέη από θαλασσοδάνεια είναι ικανοί να δημιουργούν, όπως με τα 350εκατομμύρια ευρώ δανεικά κι αγύριστα της ΝΔ, που στη συνέχεια τα φορτώνουν στο Δημόσιο.

Παρά τα επικοινωνιακά κόλπα, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και την αλήθεια τη βιώνουν με το χειρότερο τρόπο οι πολίτες και ο εμπορικός κόσμος της Παραμυθιάς και των Φιλιατών, που βλέπουν τον τόπο τους να μαραζώνει μπροστά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Δε θα αφήσουμε τη Θεσπρωτία έρμαιο στα ανάξια χέρια των κυβερνόντων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρω το ζήτημα του κλεισίματος του καταστήματος Πειραιώς της Παραμυθιάς στη Βουλή, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς λύση’’.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *