Μ.Κάτσης: Η κυβέρνηση εξαιρεί 650 περιφερειακά ραδιόφωνα από την καμπάνια ενημέρωσης- Επικίνδυνη η χειραγώγηση των ΜΜΕ

Share Button

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Ενημέρωσης κ. Πέτσας έκαναν πως δεν άκουσαν την κραυγή αγωνίας του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ) ότι κανένα από τα 650 ραδιόφωνα της περιφέρειας, δεν έχει πάρει ακόμα, ούτε ένα ευρώ από τα 20 εκ €  που διέθεσε η κυβέρνηση για τα ΜΜΕ.

Ο κ. Στέλιος Πέτσας είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για άλλη μια φορά. Πρώτα ανέστειλε  τον ψηφισμένο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου, ύστερα χρηματοδότησε τα ΜΜΕ για καμπάνιες που έπρεπε να μεταδίδονται δωρεάν και μάλιστα αδιαφανώς και πελατειακά με μεσάζοντα, τώρα αφήνει στο έλεος τους 650 ραδιοφωνικούς σταθμούς, παρά τις διαβεβαιώσεις,  βάζοντας σε κίνδυνο 5000 εργαζόμενους αλλά και την ενημέρωση στις περιφέρειες. Μήπως η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει,τους εξαιρεί, πλήττοντας έτσι ένα από τα βασικά μέσα ενημέρωσης των περιφερειακών νομών;

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται, οφείλει να απαντήσει που και με ποιά κριτήρια μοιράζονται τα 20 εκ € στα ΜΜΕ. Η προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης με το «μαστίγιο και το καρότο» του δημοσίου χρήματος είναι επικίνδυνη για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

 

Μάριος Κάτσης

Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Βουλευτής Θεσπρωτίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *