Μ. Κάτσης: Μαφιόζικος αντιπερισπασμός για να μην δουν οι πολίτες την διαδρομή του χρήματος

Share Button
Ο κ. Μιωνής ήταν συνεργάτης του Στ. Παπασταύρου που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε εκατομμύρια ευρώ για τη «λίστα Λαγκάρντ», ο ίδιος Παπασταύρου που κατά Σαμαρά «έχει προσφέρει πολλά», με τα ίδια πρόσωπα για τις «βρωμοδουλειές» τους κάνουν αντιπερισπασμό για να μην «ακολουθήσουν το χρήμα» οι Έλληνες πολίτες, τα 2,6 εκατ. ευρώ στη ΝΔ, το 1,7 εκατ. ευρώ από τον σύζυγο της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς κας Ράικου, αν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα, θα γελούσαν και οι πέτρες με τις μεθοδεύσεις, είπε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.
Πρέπει να μην ξεχνάμε την μεγάλη εικόνα, το πότε προέκυψε ο Μιωνής ως πρόσωπο στην δημόσια σφαίρα και συζήτηση, σημείωσε ο κ. Κάτσης για το νέο επεισόδιο στην προσπάθεια να δειχθεί ως «σκευωρία» το σκάνδαλο της Novartis με την σύσταση της προκαταρκτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Δεν ο κατάφεραν και τώρα διευρύνουν το κατηγορητήριο βάζοντας μέσα την περίπτωση Μιωνή, προσπαθώντας έτσι να πουν ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Παπαγγελόπουλος είχαν στήσει παραδικαστικό, οπότε… το ίδιο ισχύει για την Novartis και είναι σκευωρία. Διά της τεθλασμένης…Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου με τον Μιωνή, υπογράμμμισε, έχει στηριχθεί σε παρακρατικές, μαφιόζικες μεθόδους. Δεν είναι μόνο η παράνομη ηχογράφηση. Εστιάζουν σε στοιχεία που δεν μας λένε ακριβώς πώς είναι το πρόβλημα. Τι ακριβώς κατηγορούν τον Ν. Παππά ή τον Δ. Παπαγγελόπουλο; Ποια είναι η κατηγορία; Γιατί ο ίδιος ο Μιωνής σε κατάθεσή του στην επιτροπή έχει παραδεχθεί τέσσερις μήνες νωρίτερα ότι δεν κατηγορεί για κάτι τον Παππά, δεν τον εκβίασε για τίποτα, δεν του ζητήθηκε κάτι. Ο ίδιος ο Μιωνής φάσκει και αντιφάσκει.

Υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα, τόνισε ο ίδιος, ο κ. Μιωνής ήταν συνεργάτης του Στ. Παπασταύρου, αυτού που έλεγε ο κ. Σαμαράς ότι «μας έχει προσφέρει πολλά». Προφανώς όχι στον ελληνικό λαό, τους Νεοδημοκράτες εννοεί. Γιατί 2,6 εκατ. ευρώ φαίνεται να μπήκαν στο ταμείο της ΝΔ παραμονές εκλογών του 2015. Δεν έχουμε ακούσει εξηγήσεις. Ο τότε πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μεσολαβούσε για την διαφορά του με τον εκδότη της «Δημοκρατίας» κ. Φιλιππάκη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μεσολαβούσε!

Προφανώς ο κ. Φιλιππάκης ήθελε να «βγάλει» ότι ο Μιωνής και ο Παπασταύρου βρίσκονταν στη Λίστα Λαγκάρντ, τα Panama Papers. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον έβαλαν και πλήρωσε, θύμισε, 5,5 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο κ. Παπασταύρου, γιατί τα πλήρωσε αν τα είχε κάνει όλα νόμιμα; Προφανώς είχε φοροδιαφύγει, είχε βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Μπορεί ως δικηγόρος να ήταν «μπροστάρης» ενός συστήματος πλυντηρίου, γι` αυτό κατηγορεί ο Δ. Παπαγγελόπουλος στην επιτροπή.

Χρησιμοποιούν τώρα τα πρόσωπα που χρησιμοποιούσαν για τις «βρωμοδουλειές» τους, σε έναν ακραία επικίνδυνο αντιπερισπασμό με παρακρατικές μεθόδους και παράνομες ηχογραφήσεις, για να μην μπορέσουν οι Έλληνες πολίτες να «ακολουθήσουν το χρήμα», την διαδρομή του χρήματος. Τα 2,6 εκατ. ευρώ που μπήκαν στην ΝΔ και το 1,7 εκατ. ευρώ που φαίνεται να ζημίωσε ο γιατρός, σύζυγος της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς κας Ράικου, της βασικής μάρτυρα πάνω στην οποία βασίζονται τα μέλη της πλειοψηφίας της επιτροπής για την «σκευωρία». Αν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα, θα γελούσαν και οι πέτρες με τις μεθοδεύσεις…

Ας μην τολμήσουν να μιλήσουν για παρακράτος για τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έφαγε ούτε ένα ευρώ 4,5 χρόνια και άφησε 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Αυτοί παρέδωσαν χώρα χρεοκοπημένη με ταμεία άδεια, χρεοκόπησαν ακόμα και τα κόμματά τους. Και μας το παίζουν καθαροί. Προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία. Δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τον κορωνοϊό γιατί η ύφεση ήταν πριν τον κορωνοϊό, το πρώτο τρίμηνο του 2020. Και ήδη με τις απευθείας αναθέσεις, κολλητοί, φίλοι και «ημέτεροι» έχουν φάει και τα πόμολα. Αυτοί είναι που μιλάνε για παρακράτος…