Μ. Κάτσης: Η «Μήδεια» ξεγύμνωσε την κυβέρνηση

Share Button

«Έχουμε μία κακοκαιρία η οποία έδειξε ένα ξεγύμνωμα του επιτελικού κράτους και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης. Δεν λειτούργησε απολύτως τίποτα», δήλωσε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, κάνοντας τον απολογισμό από το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια».

«Διατράνωναν ότι θα ήταν πανέτοιμοι… Και είδαμε ο κ. Χρυσοχοΐδης, χωρίς καμία προειδοποίηση, να κλείνει προληπτικά την εθνική οδό με την πρώτη χιονόπτωση, κόβοντας την χώρα στην μέση», ανέφερε.

«Αρκέστηκαν στην ενημέρωση μέσω των δημοσιογράφων, λέτε και υπάρχει μία πραγματικότητα η οποία διαμορφώνεται μόνο μέσα από τα ΜΜΕ, αγνοώντας παντελώς την θεσμική δουλειά που πρέπει να κάνει η Πολιτεία», είπε ο κ. Κάτσης.

«Μέσα σε όλα αυτά βλέπουμε υπουργούς και γαλάζιους δημάρχους να τα ρίχνουν όλα στον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έχει αποψιλωθεί και πάει προς ιδιωτικοποίηση με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. Τεχνικοί και κλιμάκια είναι αποδεκατισμένα και το μόνο που έκαναν ήταν να αυξήσουν τις αμοιβές στα golden boys», πρόσθεσε.

Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο Μάριος Κάτσης, αναφέρθηκε στον τριπλασιασμό των μισθών των υψηλόβαθμων στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης, κάνοντας λόγο για φαινόμενα λογοκρισίας.

«Καταθέσαμε τροπολογία, που αναφέραμε τον κομματικό εναγκαλισμό. Ζητήσαμε να ψηφίζεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο διορισμός της διοίκησης και να λαμβάνει απόφαση με πλειοψηφία 4/5», σημείωσε, ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ επί της ΕΡΤ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι αυτή την περίοδο στην κρατική τηλεόραση, «συρρικνώνεται και καταπατείται η κατά το Σύνταγμα προβλεπόμενη εκπροσώπηση των κομμάτων με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.