Μ. Κάτσης: Να απαντήσει η κυβέρνηση, χάρισε ακόμη 21 εκατ. ευρώ στους καναλάρχες;

Share Button

Η αναστολή πληρωμής της δόσης του 2020 για τις τηλεοπτικές συχνότητες νομοθετήθηκε επίτηδες με ασάφεια ώστε να μπορούν στο μέλλον να… ξεχάσουν να πληρώσουν οι καναλάρχες τα 21 εκατ. ευρώ, μπορεί να το κάνουν και με άλλες δόσεις, πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση σαφώς, τόνισε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Την ώρα που εδώ συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας αντί για γενναία μέτρα στήριξης όπως παντού στο εξωτερικό, δεν βάζουν όλοι πλάτη με τον ίδιο τρόπο, είναι χαρακτηριστική η αναστολή πληρωμής της δόσης για τις συχνότητες των καναλιών, είπε ο κ. Κάτσης.

Νομοθετούν επίτηδες με ασάφεια, λένε ότι το υπολειπόμενο ποσό θα δοθεί από τις επόμενες χρονιές, όχι το 2020, αλλά δεν αναφέρεται σαφώς εάν θα πληρωθεί το ποσό του 2020, επιμεριζόμενο στις επόμενες χρονιές. Πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση εάν οι υπόλοιπες δόσεις περιλαμβάνουν τη δόση του 2020 ή όχι, γιατί μπορούν οι καναλάρχες να ξεμπερδέψουν με μείον μία δόση, αλλά και να βρουν τρόπους να γλιτώσουν και άλλες δόσεις, αφού το κάνουν για μία, σημείωσε ο ίδιος.

Στερούν την Πολιτεία από 21 εκατ. ευρώ, που οι άνθρωποι αυτοί έχουν να δώσουν, έδωσαν άλλα 11 εκατ. ευρώ για εκ του νόμου δωρεάν καμπάνια για τον κορωνοϊό, τελικά ζητούν να δείξουμε υπομονή και αντοχή, αλλά… όχι όλοι, όπως υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.