Μ.Κάτσης: Να απαντήσει η κυβέρνηση αν κρατά αρχείο και επεξεργάζεται δεδομένα πολιτών ή αν ψεύδεται πάλι ο κ. Πέτσας

Share Button

Μ.Κάτσης: Να απαντήσει η κυβέρνηση αν κρατά αρχείο και επεξεργάζεται δεδομένα πολιτών ή αν ψεύδεται πάλι ο κ. Πέτσας

Δευτέρα 9/11, η κυβέρνηση της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας και της στοχοποίησης των πολιτών, με την οποία αποποιείται οποιαδήποτε δική της ευθύνη, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της κ. Πέτσα ότι πάνω από 1 εκατομμύριο SMS με τον κωδικό 6 για σωματική άσκηση, εστάλησαν στο 13033 μετά τις 9 το προηγούμενο βράδυ.

Τρίτη 10/11, η ίδια κυβέρνηση, μέσω του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, δήλωσε ότι το 13033 δεν είναι σχεδιασμένο να καταγράφει τις κατηγορίες κωδικών που στέλνουν οι πολίτες για να μετακινηθούν και ως εκ τούτου η παραπάνω «ενημέρωση» του κ. Πέτσα ήταν «κατά προσέγγιση».
Ο κ. Πιερρακάκης έχει επίσης δεσμευθεί στη Βουλή ότι τα SMS στο 13033 και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών δεν καταγράφονται, αλλά διαγράφονται από το σύστημα αμέσως μόλις διεκπεραιωθεί η εντολή μετακίνησης.

Κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δε μπορεί να ισχύουν ταυτόχρονα και δυο παραπάνω ισχυρισμοί, εκτός αν η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.

Δυο τινά συμβαίνουν:

Είτε ο κ. Πέτσας ψεύδεται ανερυθρίαστα προκειμένου να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες και «αδειάζεται» εκτιθέμενος για μια ακόμα φορά.

Είτε του ξέφυγε ότι η κυβέρνηση τελικά κράτα αρχείο και επεξεργάζεται τα SMS που στέλνουν οι πολίτες στο 13033, κάτι που παραβιάζει κατάφορα κάθε κανονισμό περί προσωπικών δεδομένων και συνιστά μεταξύ άλλων μια σοβαρή, σκοτεινή υπόθεση παρακολούθησης των πολιτών εκ μέρους των Αρχών!

Αναμένουμε, όπως και οι πολίτες, άμεσες απαντήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *