Μ. Κάτσης: Πολιτική δειλία Μητσοτάκη και η δεύτερη απουσία από την Βουλή

Share Button

Για δεύτερη φορά απουσίαζε από την Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛΛ προωθούν την διεύρυνση κατηγορητηρίου για τον κ. Παπαγγελόπουλο τηρώντας ένοχη σιωπή για το γεγονός ότι η επιτροπή που συνέστησαν τον Οκτώβριο δεν βρήκε στοιχεία περί «σκευωρίας», παραμένουν πολιτικά εκβιαζόμενοι από την ακροδεξιά «σαμαρική» πτέρυγα, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Αν ήταν κάποιος μέσα στην αίθουσα της Βουλής κατά την ομιλία του Δ. Παπαγγελόπουλου, είπε ο κ. Κάτσης, θα έβλεπε τους βουλευτές της ΝΔ (και συνεπικουρούμενους από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛΛ) εναγωνίως να προσπαθούν να επιβάλουν και να πάρουν μία προειλημμένη απόφαση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Ελλείψει στοιχείων για την δήθεν «σκευωρία», αυτών τα οποία συστήθηκε για να βρει η προκαταρκτική επιτροπή που αποφάσισαν ΝΔ-ΚΙΝΑΛΛ, όλη αυτή η εναγώνια προσπάθεια περιέλαβε άπειρους λάθος δικονομικούς χειρισμούς, πάτησε πάνω σε ακυρότητες διαδικασιών, με ένοχη σιωπή καθ` όλη την διαδικασία για να θαφτεί το γεγονός πως δεν μπόρεσαν να αποδείξουν την «σκευωρία».

Αντίθετα, συνέχισε, αφού αποφάσισαν πολιτικά να βρουν τον «ένοχο», θέλουν να φτιάξουν το αντίστοιχο κατηγορητήριο για να αποδείξουν ότι είναι ένοχος. Περί αυτού πρόκειται. Επί της ουσίας ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε σε όλα τα επιμέρους που τον κατηγόρησαν οι εισαγγελικοί λειτουργοί στους οποίους «πατάνε» οι βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛΛ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκβιάζεται πολιτικά από την ακροδεξιά της πτέρυγα, την «σαμαρική», είναι τρανή απόδειξη όλα αυτά, υπογράμμισε ο κ. Κάτσης. Η σύσταση προκαταρκτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο ήταν ωμός εκβιασμός, για τον ρεβανσισμό και την προσωπική δικαίωση του κ. Σαμαρά. Δεν είναι τυχαίο ότι και αυτή την φορά ο κ. Μητσοτάκης «φυγομάχησε», όπως απουσίαζε και τον περασμένο Οκτώβριο, όταν συστήθηκε η επιτροπή. Είναι πολιτική δειλία και του ίδιου και της κυβέρνησής του, όπως τόνισε, είτε «δηλώνοντας» ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί αυτό που πολιτικά έχει ζητήσει είτε θέλοντας μεγαλοπρεπώς να «αδειάσει» τον κ. Σαμαρά που επέμενε στην σύσταση αυτής της επιτροπής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *