Μ. Κάτσης: Ξαναφύτρωσαν τα λεφτόδεντρα της λίστας Πέτσα μπροστά στα κυβερνητικά αδιέξοδα

Share Button

Δήλωση του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μ. Κάτση και της Αναπληρώτριας Τομεάρχη για θέματα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Α.Γκαρά:

H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξαναμοιράζει λεφτά στα ΜΜΕ και μάλιστα με τις αποτυχημένες και αδιαφανείς διαδικασίες της «λίστας Πέτσα».  Μπροστά στα αδιέξοδα και τις αποτυχίες της να διαχειριστεί τις πολλαπλές κρίσεις, καταφεύγει ξανά στην εξαγορά πολιτικής στήριξης και επικοινωνιακής κάλυψης από τα ΜΜΕ, προκαλώντας την χειμαζόμενη κοινωνία και οικονομία.

Σε κατεπείγον νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή χθες τα μεσάνυχτα, φέρνει νέα «λίστα Πέτσα» και δωράκια εκατομμυρίων στα ΜΜΕ, τόσο με απευθείας ενίσχυση αγνώστου ποσού και κριτηρίων, όσο και εμμέσως, με φοροαπαλλαγές στη διαφημιστική αγορά. Με πρόσχημα την ενημερωτική καμπάνια για την πανδημία, ετοιμάζουν δεύτερο καίριο χτύπημα ενάντια στην αδέσμευτη ενημέρωση και εν τέλει στην ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα.

Οι κυβερνητικές δικαιολογίες ότι υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για την εφαρμογή των μέτρων αλλά και ενίσχυσης των ΜΜΕ ως πληττόμενου κλάδου, δεν πείθουν πλέον κανέναν. Ακυρώνονται από τις ίδιες τις παλινωδίες της στην διαχείριση της πανδημίας, ενώ αν ήθελαν να ενισχύσουν πράγματι τα ΜΜΕ, θα μπορούσαν να επεκτείνουν  το διαφανή τρόπο που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα ενίσχυσης του περιφερειακού Τύπου, στα πλαίσια μιας συνολικής στρατηγικής για τον κλάδο.

Αντί να ασχοληθούν με την ουσία των προβλημάτων και να προσλάβουν γιατρούς και εκπαιδευτικούς και να ενισχύσουν τη ρευστότητα πολιτών και επιχειρήσεων που υποφέρουν, επιμένουν στην κατασκευή «εικονικής πραγματικότητας». Οι Υπουργοί της κυβέρνησης μοιράζουν «τηλεοπτικά» εκατομμύρια, που ποτέ δεν φτάνουν στις τσέπες των πολιτών. Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά η ελληνική κοινωνία, δεν μπορεί να κρυφτεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.