«Μάχη» για την Μητρόπολη Παραμυθίας

Share Button

Νέος αέρας θα πνέει σε λίγες ημέρες στην Ιεραρχία της Ελλάδος καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πληρωθούν οι μητροπόλεις που χήρευσαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η διαδικασία θα κλείσει ένα κεφάλαιο που άνοιξε τον περασμένο Αύγουστο, όταν μέσα σε μόλις 15 ημέρες παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους για λόγους υγείας οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Ανθιμος, 88 ετών, Φλωρίνης Θεόκλητος, 91 ετών, και Παραμυθίας Τίτος, 92 ετών.

Η εκλογή των νέων μητροπολιτών θα πραγματοποιηθεί από τις 9 ως τις 11 Οκτωβρίου και αναμένεται να έχει έντονο ενδιαφέρον.

«Μάχη» για την Παραμυθίας

Στη Μητρόπολη Παραμυθίας αμφίρροπη θεωρείται η «μάχη» ανάμεσα στον μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο και τον συνοδικό γραμματέα α’ της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη Σεραπίωνα Μιχαλάκη.

Ο Θεόκλητος είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και ενώ το 1999 είχε εκλεγεί μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος παραιτήθηκε το 2005 υπό το βάρος καταγγελιών για σκάνδαλα με εμπλοκή της Εκκλησίας.

Κύκλοι της Ιεραρχίας θεώρησαν «άδικη» την παραίτησή του, την οποία χαρακτηρίζουν ως «θυσία για να μην τρωθεί το κύρος της Εκκλησίας», και υποστηρίζουν ότι εκκρεμεί η «αποκατάστασή» του, ενώ άλλοι διάκεινται θετικά στην υποψηφιότητα του Σεραπίωνα Μιχαλάκη.

Εκτός από την πλήρωση των κενών Μητροπόλεων, κατά τη διάρκεια της Ιεραρχίας θα εκλεγούν, επίσης, τρεις τιτουλάριοι επίσκοποι και επτά βοηθοί επίσκοπο

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *