Μάρδας: Κατάργηση εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

Share Button

petrelaioΟ φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ανέρχεται στα 6 λεπτά του ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης στα 33 λεπτά του ευρώ, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Στην κατάργηση της εξίσωσης του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, προχωρά η κυβέρνηση και κατά συνέπεια καταργεί και το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους από τον Οκτώβριο.

Όπως προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, θα κατατεθεί διάταξη νόμου που θα αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς της εξίσωσης και θα επιστρέψει το παλιό καθεστώς, με το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης να ανέρχεται στα 6 λεπτά του ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης να ανέρχεται στα 33 λεπτά του ευρώ.

Αναφερόμενος δε στη φοροδιαφυγή επί των πετρελαιοειδών, ο κ. Μάρδας εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας ότι «Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού έως το τέλος του έτους θα έχει «κλειδώσει» όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *