Μαρία Σαμίου: Γιατί συστρατεύομαι με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή

Share Button

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Ηγουμενίτσας, έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση στασιμότητας, η οποία πρέπει να αλλάξει. Για να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή, πρέπει να διαμορφωθούν οι αναγκαίες συγκλίσεις προς μια προοδευτική αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου δημιουργούν την προσδοκία αλλαγής και συνάμα προστάζουν κάθε προοδευτικό πολίτη να ενεργοποιηθεί για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

Τα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας και η αδράνεια στην αντιμετώπιση τους σε συνδυασμό με τις παθογένειες της διοίκησης, έχουν κάνει σχεδόν απαγορευτικό για κάποιον που ζει στην Ηγουμενίτσα να οραματίζεται ένα μέλλον διαφορετικό για την πόλη, μια πόλη που κάποιους δεν τους ενοχλεί να τη βλέπουν άσχημη και χωρίς προοπτικές, ενώ απεναντίας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα.

Έχοντας βαθιά επίγνωση της παρούσας κατάστασης και μη μπορώντας να μείνω αμέτοχη, συστρατεύομαι με το Συνδυασμό «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» στην προσπάθεια δημιουργίας μιας σοβαρής, αναπτυξιακής και προοδευτικής εναλλακτικής για το αύριο της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θεωρώ ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής έχει αποδείξει έμπρακτα το ειλικρινές και ανιδιοτελές ενδιαφέρον του για τον τόπο, ενώ παράλληλα προτείνει, συζητά και διαβουλεύεται με την τοπική κοινωνία ένα τολμηρό κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Επιπρόσθετα, αντιλαμβανόμενη την μεγάλη επιθυμία για αλλαγή από την κοινωνία, καλώ να έρθουν μαζί μας όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες που προβληματίζονται με την κατάσταση που έχει περιέλθει η περιοχή μας, σε μια κοινή Συμμαχία με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Για όλους εμάς που πιστεύουμε στην πρόοδο, τη συμμετοχή και έχουμε διάθεση αλλαγής δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να δράσουμε ως υπεύθυνοι ενεργοί πολίτες. Τα πολλά και μεγάλα προβλήματα της πόλης, η ανάγκη για επανακαθορισμό της έννοιας του δημοσίου χώρου, της αισθητικής των παρεμβάσεων, της αναγκαίας αναβάθμισης των υποδομών για τα παιδιά, της συγκράτησης φυγής των νέων και η δημιουργία ταυτότητας για την Ηγουμενίτσα είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που χρειάζεται να αναμετρηθούμε άμεσα. Με χαρά σας περιμένω να παλέψουμε μαζί για ότι δεν μας αρέσει και πρέπει να το αλλάξουμε.

Από τα απλά προβλήματα της καθημερινότητας μέχρι τα μεγάλα ζητήματα του δήμου μας, με στόχο και όραμα τη δημιουργία ενός λειτουργικού δήμου με ανθρώπινο πρόσημο.

Προσωπικά είχα την τιμή να υπηρετήσω το Δήμο Ηγουμενίτσας την περίοδο 2010-2014 ως Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Δημαρχία του Γιώργου Κάτσινου. Από τις θέσεις αυτές γνώρισα καλά τα προβλήματα του τόπου, τους ανθρώπους του, αλλά και διαπίστωσα επίσης τις μεγάλες αναπτυξιακές του προοπτικές.

Τα επόμενα χρόνια, δεν έπαψα ποτέ να ασχολούμαι με τα κοινά, με άλλες ιδιότητες, αλλά κυρίως ως ενεργός πολίτης, μαζί με πολλούς από εσάς συμπολίτες που με στηρίξατε. Θεωρώ ότι τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης για έναν τίμιο, ανοικτό, διαφανή και δημοκρατικό αγώνα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που θα αναβαθμίσει τον πολιτικό λόγο και θα αποτελέσει μια προστιθέμενη αξία για το Δήμο Ηγουμενίτσας και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Ο πλέον κατάλληλος φορέας για τον αγώνα αυτό είναι ο Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης», με τον οποίο συντάσσομαι στις εκλογές του Οκτωβρίου για ένα Δήμο Ηγουμενίτσας με όραμα και ελπίδα. Για έναν δήμο εύρυθμο, λειτουργικό και με σεβασμό στον άνθρωπο.

Μπορούμε να φύγουμε από τη μιζέρια, αν πιστέψουμε στην αλλαγή, η οποία δεν θα επέλθει μόνη της αλλά συμμετοχικά με σχέδιο και σκληρή δουλειά.

 

Με εκτίμηση,

Μαρία Σαμίου
Ιατρός Πνευμονολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

1 response on Μαρία Σαμίου: Γιατί συστρατεύομαι με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή

  1. Πολύ καλό κείμενο Μαρία.Καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *