Μέχρι 22 Ιουνίου οι οριστικοί πίνακες για τους 32.433 επιτυχόντες της Κοινωφελούς στους δήμους

Share Button

OTA ergasiaΜέχρι τις 22 Ιουνίου θα είναι έτοιμοι οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των ανέργων που θα καλύψουν 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης για 5 μήνες στους δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν αναρτηθεί τα προσωρινά αποτελέσματα, ενώ από το πρωί ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής ενστάσεων η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι. Μετά και το πέρας αυτής της διαδικασίας θα αναρτηθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Σχετικά με τη διαδικασία των ενστάσεων η κ. Καραμερίνη ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν με δύο τρόπους, «ο ένας θα είναι ο ηλεκτρονικός τρόπος στο site του OAEΔ, όπου υπάρχουν πληροφορίες για το πώς κάποιος θα μπει στην εφαρμογή και θα ανεβάσει τα δικαιολογητικά -εφόσον αυτό απαιτείται- και ο δεύτερος τρόπος είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία, όπου μπορεί δηλαδή κάποιος να πάει στο ΚΠΑ (Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης) της περιοχής του και να καταθέσει τα δικαιολογητικά και την ένσταση του. Όλες οι ενστάσεις μετά τη λήξη της προθεσμίας θα εξεταστούν από επιτροπή στη γενική διεύθυνση απασχόλησης του ΟΑΕΔ και η ομάδα αυτή θα βγάλει τα οριστικά αποτελέσματα και τους οριστικούς πίνακες κατάταξης το αργότερο μέχρι τις 22 Ιουνίου».

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ υπογράμμισε, επίσης, ότι την ίδια μέρα που θα βγουν τα τελικά αποτελέσματα οι δικαιούχοι θα μπορούν με το σχετικό παραπεμπτικό να πάνε στο Δήμο που έχουν επιλεγεί και να γίνει άμεσα η πρόσληψη.

Στο ερώτημα αν υπήρχε καθυστέρηση στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων, όπως υπήρχε η αίσθηση σε ορισμένους ανέργους που περίμεναν τα αποτελέσματα, η κ. Καραμεσίνη έδειξε κατανόηση σε αυτές τις αντιδράσεις ωστόσο σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. «Επειδή οι άνεργοι περίμεναν τόσο καιρό είναι λογικό η όποια καθυστέρηση να δημιουργεί μια ψυχική αναστάτωση και μια ανυπομονησία. Αν δούμε όμως τα πράγματα ψυχρά, βάσει δηλαδή γεγονότων, στις 27 Απριλίου ήταν η τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και μέχρι την ανάρτηση των πινάκων μεσολάβησαν 5 εβδομάδες. Φανταστείτε ότι ήταν η πρώτη φορά που είχαμε αυτόματο τρόπο υποβολής αιτήσεων, αυτό είναι μια μεγάλη πρόοδος και αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν καθυστερήσεις μέχρι να πάρουμε τα στοιχεία από τους άλλους συνεργαζόμενους φορείς και αν λάβουμε υπόψη τον πολύ μεγάλο αριθμό των αιτήσεων, αυτή η αναμονή που είχαν οι άνεργοι ήταν απολύτως δικαιολογημένη -αλλά ο ΟΑΕΔ δεν καθυστέρησε να βγάλει τα αποτελέσματα, αντίθετα τα έβγαλε σε συντομότερο διάστημα από ό,τι στις προηγούμενες προσκλήσεις για την κοινωφελή εργασία που ήταν και λιγότερες σε αριθμό», τόνισε η κ. Καραμεσίνη.

Για τη δεύτερη φάση του προγράμματος, που αφορά άλλες 20.385 θέσεις εργασίας, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ σημείωσε πως «σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνονται θέσεις εργασίας που αφορούν το Δημόσιο, κυρίως υπουργεία όπως το Παιδείας, το Εργασίας, το Υγείας, το Πολιτισμού, και Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις» και ανέφερε ότι η πρόσκληση αυτή αναμένεται να γίνει από στιγμή σε στιγμή, -όπως είχε δηλώσει και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *